Rezerva začíná v Brozanech

Třetí liga začíná s účastí Bohemians už tento víkend.

Rezerva začíná v Brozanech

B tým Klokanů již končí a v neděli je čeká první mistrovské utkání. Třetí nejvyšší soutěž zahájí svěřenci kouče Vladimíra Hrušky v Brozanech. V přípravě Bohemians porazili druholigový Vyšehrad (2:1) a rezervu Příbrami (4:2). Remízou skončily zápasy s "B" týmem Slavie (2:2) a Meteorem (2:2). Nad síly Klokanů bylo exdruholigové Táborsko (0:5) a rezerva Jablonce (3:5). Celek Brozan v přípravném období zvítězil čtyřikrát. Jedoznačněskončily zápasy s Lounami (5:1) a Dušníkami (3:0). Těsná vítězství si brozanští připsali proti Motorletu (2:1) a rezervě Teplic (3:2). Dvě porážky přišly proti Benátkám (1:3) a Slanému (0:4). Ještě týden před zahájením soutěže Brozany vypadly z MOL Cupu, když padli po penaltovém rozstřelu se Srbicí.

Do nového ročníku převzal tým trenér Petr Čermák. Do kádru přišli mladíci Karel Jakš s Filipem Turkem z Ústí nad Labem. Druhý jmenovaný nastoupil i v nedávném přípravném utkání proti A týmu Klokanů. Z Velvar zamířili do Brozan Michal Obrtlík s Vítem Pavlíčkem. Chukwuma Chukwudi, který hrál za prvoligové Teplice je v týmu již stálicí.

Kouč Vladimír Hruška hodnotil letní přípravu pozitivně. "Trénovali jsme na travnatých hřištích v Uhříněvsi a byl jsem s ní vcelku spokojený. Žádné zvláštní soustředění se nekonalo, trénovali jsme pětkrát týdně. O víkendu jsme tréninkový týden zakončili utkáním. Sehráli jsme 6 zápasů s kvalitou od divize po druhou ligu. Dvakrát jsme vyhráli, remizovali, ale i prohráli."

Bohemians vkročí do sezony s velmi mladým kádrem: "Vyzkoušeli jsme 28 hráčů a z nich vybrali 16 hráčů, kteří by měli nastupovat ve třetí lize. Vyhlídky budou z jedné strany závislé na přístupu všech našich velmi mladých hráčů, jejich formě a dodržováním taktických úkolů. Na druhé straně i zapojením hráčů A - týmu, kdy se někteří mladí naši hráči nedostanou do základní sestavy a budou se s tím muset vyrovnat. V tuto chvíli nelze některé hráče vyzdvihovat a jiné zatracovat. První zápasy napoví, jak kdo na tom je . Rádi bychom samozřejmě hráli v horní polovině tabulky, ale až zápasy ukáží, jak na tom opravdu budeme."

V Brozanech začíná utkání v neděli v 17:00. Hlavním rozhodčím bude Michal Paták. Na čarách mu bude asistovat Václav Kubec s Viktorem Patákem. Na sociálních sítích vás budeme informovat o podstatných událostech zápasu. Duel pak i shrneme v reportáži na webových stránkách.