Hašek: Vedoucí gól nám nepomohl

Trenéři Martin Hašek a Bohumil Páník hodnotí sobotní zápas.

Hašek: Vedoucí gól nám nepomohl

Utkání v Ostravě hodnotil hostující trenér Martin Hašek.

"Po čtyřech zápasech jsme si mysleli, že dokážeme nejen dobře presovat, ale i bránit. Věděli jsme o hře, kterou Baník praktikuje. Byli jsme si vědomi toho, že Ostrava doma dvakrát prohrála a bude chtít bezpodmínečně zvítězit. Do utkání jsme vstoupili průměrně, ale vstřelili gól. Vedení nám ovšem vůbec nepomohlo, abychom se uklidnili a naši hru zlepšili. V podstatě jsme dělali všechno špatně. Byli jsme pomalí a pozdě dostupovali hráče. Nezdvojovali a neztrojovali jsme protihráče, nevyplňovali správně prostory. Z hlediska organizace hry to byl tentokrát slabý odvar toho, čím jsme se prezentovali proti Plzni," vyjmenovával negativa prvního poločasu.

Před druhým poločasem musel kouč Klokanů zvýšit hlas: "V kabině jsem hráče brutálně zpucoval. Zabývali jsme se zároveň tím, co udělat, abychom bodovali. Museli jsme začít běhat, neboť to jsme právě v první půli nedělali. Těžko se můžeme bavit o organizaci hry, pokud hráči neběhají. Podle mého názoru jsme se trochu zlepšili, avšak pořád to bylo málo. Přesto jsme dokázali vyrovnat. Vzápětí se Bartek dostal za obranu, stačilo aby někoho našel, ale on tu přihrávku uspěchal. Brzo jsme dostali třetí branku, po které jsme změnili rozestavení. Do záložní řady šel Hůlka, neboť tu pozici zahraje také a má tendenci se tlačit do koncovky. Dostali jsme tam druhého útočníka, protože jsme nebyli nebezpeční a chtěli něco změnit."

Baník Ostrava - Bohemians 4:2 (2:1)
Baník Ostrava - Bohemians 4:2 (2:1)
Velmi diskutabilním momentem byla druhá branka Ostravy: "Každý obdržený gól je nepříjemný. Pokud jdete do vedení, tak si říkáte, že by to dnes mohlo vyjít. Jestli to gól byl, nebo ne posuzovat nechci. Z mé pozice jsem to neviděl. Není to moje starost, nýbrž rozhodčích."

První domácí vítězství hodnotil trenér Bohumil Páník.

"Bohemka ukázala tradiční způsob hry. Když měla sílu a napadala nás, tak jsme to neměli jednoduché a museli být trpěliví. V momentě, kdy se dostali k naší brance, tak byli obrovsky nebezpeční. Během první půle skórovali hned poprvé, když byli před brankou. Naše mužstvo prokázalo morální vlastnosti a otočilo zápas. Sice jsme inkasovali vyrovnávací braku, ale poté jsme šli znovu do vedení. Nakonec mužstvo dokázalo zvítězit. Krizové okamžiky, které na nich mohly zanechat stopy, vzali sportovně a soupeře přetlačili," byl spokojený s vítězstvím zkušený trenér.

Ostrava nastoupila s Kuzmanovičem i Smolou v útočné dvojici: "Ukázalo se, že to byl dobrý tah. Smola je v soubojích silný a v důležitých prostorech je neprohrává. Pak je to o odražených míčích. Kuzmanovič je chytrý hráč. Pokud má chvíli čas, dokáže se rychle zorientovat a dát góly. Mají spolu vytvořené určité návyky. Vysokou kvalitu má ale i Diop."

Zajímavý výkon předvedl i De Azevedo: "Po návratu z hostování byl zanedbaný. Přišel za kondičním trenérem a požádal ho, aby se mu věnoval. Není to takový brazilský hráč, který si lehne, když zrovna není trénink. Ví o velké konkurenci v týmu a chce pracovat. Momentálně má stále menší kondiční nedostatky. Když se dostane do fotbalových věcí, tak ukazuje, že je týmu obrovsky prospěšný. Hráči soupeře na něj těžko reagují."