Pokorný: Měla se projevit naše zkušenost

Obránce Lukáš Pokorný popisuje zápas v Ostravě.

Pokorný: Měla se projevit naše zkušenost

Utkání v Ostravě hodnotí obránce Lukáš Pokorný. Průběh utkání, bránění Kuzmanoviče se Smolou, ale i jeho další pocity z duelu v rozhovoru.

Baník ze svých šancí využil téměř maximum všeho možného...
Těžce se mi to hodnotí. Obdržet čtyři branky je naše špatná vizitka. Pouštěli jsme je do úplně zbytečných a hrozně jednoduchých věcí po nákopech. Vyhráli jeden souboj a najednou se ze strany řítili na nás sami. Měli jsme to vzadu divně pobrané a byli všude pozdě. Celkově jsem z našeho výkonu rozpačitý.

Dostali jsme se do vedení, ale branka nám spíše "uškodila"...
Po našem gólu jsem si říkal, že by to mohlo být dobré. Když Baník dostane gól, tak se jim většinou moc nedaří. Shodou okolností to bylo přesně naopak. Oni začali více hrát a dali nám dva góly. Nám se pak povede vstřelit vyrovnávací branka, ale za dvě minuty už znovu prohráváme.

Jak jsi viděl sporný druhý gól Ostravy?
Byl jsem od toho asi dva metry. Z mého pohledu mi připadalo, že je míč před brankovou čárou. Všichni hráči byli před brankou včetně Romana Valeše, který nesahal pro míč dozadu. Pokud rozhodčí říká, že to gól byl, tak má asi pravdu. Nebyl tady videorozhodčí, takže se ta situace ani nemohla prozkoumat a zkontrolovat. Jsme obětí nějakého nedopatření. Kdyby byl na všech stadionech videorozhodčí nebo branková technologie, tak takové góly neplatí a hraje se dál. My jsme si tento zápas prohráli jinde. Mohli jsme dostat jiné branky. Nemůžeme se na to vymlouvat, ačkoliv to s námi trochu zacloumalo. Není to ovšem důsledek naší porážky.

Ostrava nastoupila na hrotu s Kuzmanovičem a Smolou. Dá se na ně připravit?
Chtěli jsme na ně hrát docela riskantně, abychom je nepouštěli do nebezpečných situací. Hráli jsme hodně vysoko. Vycházelo to tak, že já skoro presoval Rudu Reitera a vzadu byli kluci jeden na jednoho. Neplnili jsme to úplně stoprocentně. Pak nám tam vyplavali na stranách hráči, kteří jsou kvalitní. Kdybychom jim ten prostor nedali, tak s tím nic neudělají. Pohlídali jsme si Krmenčíka, který je nejlepším útočníkem v lize. Jde o to, kolik útočníkům dáme prostoru. Teď jsme jim ho dali moc a oni jsou dobří, že toho využijí.

Baník Ostrava - Bohemians 4:2 (2:1)
Baník Ostrava - Bohemians 4:2 (2:1)
Krátce po naší vyrovnávací brance jsme inkasovali. Byl to moment, který nás srazil?
Když jsme vyrovnali, tak se měla projevit naše zkušenost. Tým je totiž dobrý a zkušený. Měli jsme na chvilku cuknout zpět a zkoušet vyrážet do rychlých protiútoků. My jsme rozehráli a oni byli dlouhým nákopem během vteřiny v šanci. Udělali jsme pravý opak, než jsme měli. Nezvládli jsme to a je škoda, že to přišlo tady v Ostravě, kde se nám nedaří. Chtěli jsme to tu prolomit. Pořád jsme ale na začátku sezony a za týden máme před sebou novou výzvu.

V minulém ročníku jsme venku získávali body a nedostávali moc gólů. Letos je situace jiná. Proč myslíš, že tomu tak je?
Těžko se hledají důvody. V té sezoně jsme nevyhrávali doma. Teď se to úplně otočilo. Možná jsme si až moc přáli sbírat body v Ďolíčku, jenže jsme si zapomněli přát získávat je i venku. Můžeme jedině spekulovat. Hráli jsme asi více opatrněji, ale teď si to chceme jít rozdat. V tom jsme možná potrestaní. Je to fotbal. Nechceme vzadu betonovat a vyrážet do protiútoků. Chceme napadat a hrát vysoko.