Hašek: Fanoušci nám dali energii k obratu

Trenéři Radoslav Látal a Martin Hašek hodnotí sobotní zápas.

Hašek: Fanoušci nám dali energii k obratu

Utkání hodnotil jako první hostující kouč Radoslav Látal.

"Připravovali jsme se na zápas velice důsledně. Nastoupili jsme trochu v jiném rozestavení, než je u nás obvyklé. Hráli jsme na tři obránce. První poločas se nám to celkem dařilo.  Moc příležitostí na obou stranách nebylo, ale povedlo se nám vstřelit gól. Do druhého poločasu jsme vstoupili zase dobře, dali jsme branku, ale bohužel utkání nezvládli. Udělali jsme individuální chyby a utkání nepochopitelně prohráli. Jsem z toho velice zklamaný, protože už je to několikáté utkání, které jsme v závěru ztratili a přicházíme tak o body," láteřil na nezvládnutou koncovku utkání.

Vítězný obrat hodnotil s veselými pocity domácí trenér Martin Hašek.

"Po takovém utkání se na tiskovku chodí dobře, ačkoliv ještě několik desítek minut před koncem by se šlo těžko. Byl to velký emocionální zážitek. Po sportovní stránce jsme hráli průměrný první poločas. Měli jsme trochu více ze hry a byli o něco nebezpečnější, než Sigma. Neměli jsme takový drajv a nebylo to úplně podle našich představ. Dostali jsme ovšem tvrdý direkt v podobě gólu před poločasem. V kombinaci s tím, že jsme nehráli úplně přesvědčivě jsem byl rád, že první půle skončila s "jen" jednobrankovým mankem. Měli jsme tak možnost si s hráči promluvit a manévrovat. Rozhodli jsme se pro změnu rozestavení a stáhli jednoho středního obránce," prozrazoval myšlenky trenérského týmu po prvním poločase.

Po pauze Klokani šli za lepším výsledkem: "Dali jsme do hry Vaníčka, který hrál pravého záložníka. Hronek hrál na podhrotu a Vodháněl trochu níže na levém záložníkovi. Netroufnu si říct, jestli změna rozestavení s příchodem Vaníčka měla nějaký zásadní vliv na vývoj utkání. Nejprve jsme inkasovali z pokutového kopu a byli v kritické situaci. Do hry nás ovšem dostal fantasticky zahraný přímý kop Kuby Podaného. Gól nastartoval jak hráče na hřišti, tak i naše diváky. Poté jsme dali vyrovnávací gól z rohového kopu. Vůbec jsme se po rozích neprosazovali, jenže najednou Lukáš Hůlka vyskočil a vstřelil krásný gól. Věřil jsem, že třetí gól dáme, což se v nastavení povedlo. Fanoušci nám dali energii a společně jsme utkání otočili."

"V prvním poločase nám rozestavení nefungovalo tak, jak jsme si představovali. Do pěti obránců jsme padali až příliš brzo. Na základě toho jsme měli málo odražených míčů. Do pěti obránců máme padat až před vlastní vápnem. Jenže my v nich teď byli už na nějakých čtyřiceti metrech. Tím jsme neměli odražené míče. Museli jsme něco změnit. My udělali změnu v rozestavení. Někdy to nic nepřinese, ale jindy ano," přibližoval důvody změny rozestavení.