Bartek: Vítězství je odměna za odmakaný zápas

Hrdina utkání David Bartek popisuje zápas se Sigmou Olomouc.

Bartek: Vítězství je odměna za odmakaný zápas

Dramatický zápas komentoval střelec vítězného gólu David Bartek.

Mohl bys říci, že jsi dal Olomouci nejdůležitější gól v kariéře?
Asi to tak bude. Bude možná i nejeuforičtější. Dát branku v nastaveném čase za stavu 2:2 je krásný nepopsatelný pocit.

Dokázali jsme otočit zápas, i když jsme prohrávali o dva góly.
Věřil jsem, že zvládneme výsledek zvrátit. Nedá se říct, že by nás Olomouc nějak přehrávala. Branku jsme dostali víceméně z ničeho. Centr se nějakým zázrakem dostal do sítě. Pak přišla penalta. Měli jsme před sebou ještě hodně času. Pody (Jakub Podaný) se fantasticky trefil z přímého kopu. Je skvělou pomocí, když se podaří skórovat ze standardní situace. Další gól jsme vstřelili po rohovém kopu, takže znovu standardní situace. Lukáš Hůlka se trefil krásně. Třetí gól už byla taková třešnička na dortu. Mužstvo se nevzdalo, zápas odmakalo a odměnou je vítězství, které si tým zasloužil.

Vzpomněl sis na gól Kuby Podaného proti Mladé Boleslavi, než kopal přímý kop?
Vybavil se mi ten moment. Zároveň jsem si vzpomněl, že takové góly dávám na Fifě. Trefil se s lehkostí a obdivuhodně. Klobouk dolů před ním.

Fanoušci nás celý zápas hnali hlasitě za vítězstvím...
Jednoznačně ano. Nepřestali fandit ani za stavu 0:2, což je skvělé. S každým naším vstřeleným gólem se jejich podpora stupňovala. Patří jim za to velký dík. Vítězství patří i jim. Je krásné takhle otočit zápas a vyhrát. Myslím, že si o tom fanoušci budou celý týden povídat.

Bohemians - Sigma Olomouc 3:2 (0:1)
Bohemians - Sigma Olomouc 3:2 (0:1)
Velké emoce vyvolal i zákrok Nešpora na Pepu Jindřiška. Jak jsi viděl ty tento moment?
Úplně jsem přesně neviděl, kdo hrál první míč. Je těžké rozhodovat. Od toho je tam sudí, který se rozhodl tak, jak všichni viděli.

Ve třech domácích zápasech jsme získali sedm bodů.
Letos se nám to otočilo. Venku dostáváme spoustu branek a neuhráli jsme zatím ani bod. Když takhle budeme doma hrát dál, tak budu jedině rád. Hrajeme pro naše fanoušky. Minulá sezona byla hrozná z hlediska domácích duelů. Jsem šťastný, že jim to teď vynahrazujeme. Když to bude takto pokračovat, tak je to jedině dobře. Samozřejmě i s tím, že přidáme nějaké body z venkovních zápasů.

Říkal sis něco v momentě, kdy jsi měl míč v nastavení na noze?
Hlavně abych to dal. Ani nevím, jak jsem se tam dostal. Byla to taková moje klasická klička. Chtěl jsem jen překonat vše, co mi stálo v cestě. Zaplaťpánbůh se to podařilo. V závěru jsme na pravé straně dlouho drželi míč a točili se. Byl jsem dost zavařený, ale měl často balon u nohy. Byl jsem nahoře a šel napadat. Nechtěli jsme se spokojit s bodem, protože to by bylo málo. Šli jsme za vítězstvím.