Kdo je Michael Ugwu?

Seznamte se s naším nigerijským útočníkem.

Kdo je Michael Ugwu?

V posledních třech kolech FORTUNA:LIGY se pokaždé v druhém poločase dostal na hřiště v dresu Bohemians Michael Ugwu. Asi většina fanoušků marně pátrala, kdy jsme představovali posilu s takovým jménem. Michael přitom v klubu působí už od letošního února, kdy však posílil řady tehdy ještě juniorského týmu, který se v létě proměnil v rezervu A týmu. A právě odtud, z Béčka, si jej v létě vytáhl trenér Martin Hašek. Nyní si můžete přečíst první rozhovor s dvacetiletým útočníkem.

Jak by ses představil fanouškům Bohemians?

Ahoj, jmenuji se Michael Ugwu Jr., je mi 20 let a jsem z Nigérie.

Bohemians jsou tvým prvním evropským klubem, jak ses sem dostal?

V Nigérii si mě všiml jeden místní agent, který si řekl, že bych se mohl ukázat v Evropě. A našel mi místo v Bohemians. Atmosféra v klubu se mi moc líbila, vzali mě tu za vlastního, takže jsem tu spokojený.

Jaké byly začátky v České republice, jak ses tu adaptoval?

Pro kluka z Nigérie to nebylo jednoduché. Přece jen to místní počasí, jiní lidé a jídlo... Hlavně jídlo! Já totiž miluji jídlo.

Zkus nám popsat tvůj fotbalový styl...

Jsem pravonohý fotbalista, proti němuž nechceš stát 1 na 1. Jsem totiž nečitelný, nemůžeš přečíst mojí mysl. Jsem hodně silový a v tom je má síla! Jsem mladý a budu se zlepšovat, mám tu skvělé trenéry. A vím, že za pár let budu jedním z nejlepších útočníků v České republice.

Máš nějakého oblíbeného hráče?

Robert Lewandowski, ten mě hodně inspiruje. To je střelec, který v šestnátce jde vždycky napřímo. Jednou chci být lepší než on.

Už o tobě napsali v Nigérii nějaký článek v novinách?

Popravdě ano, protože jsem byl jedním z klíčových hráčů mého týmu. Takže vím, že jim chybím.

Podívejte se na rozhovor s  usměvavým Michaelem Ugwu na Bohemka TV:

Bohemka TV