V derby byla úspěšnější Slavia

Klokani čtyřikrát inkasovali a dohrávali v početní nevýhodě. 

V derby byla úspěšnější Slavia

Do vršovického derby Bohemka vyrukovala se změnou v rozestavení. Kvůli dohodě klubů nemohl nastoupit Pokorný, takže obranná řada nastoupila ve čtyřčlenném zastoupení. Na pravém kraji zálohy dostal šanci Vaníček a na podhrot se přesunul Hronek.

Úvod zápasu patřil domácím. Po rohovém kopu střílel Frydrych, jenže obrana Bohemky jeho ránu zablokovala. Po souboji Krcha s Frydrychem kousek za šestnáctkou Bohemians sudí Rejžek odpískal přímý kop pro Slavii. Exekuce se jal Hušbauer, který prudkou ránou vymetl šibenici Fryštákovy branky.

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905
Domácí měli další šanci. Ránu Zeleného zvládl Fryšták bravurním zákrokem vyrazit. Z malého vápna po okamžitém centru zakončoval Tecl, ovšem defenziva Bohemians dokázala střelu zablokovat a míč letěl nad břevno. Poté se osmělili Bohemians. Bartek se protáhl po pravé straně, ale mladý Markovič prudkou střelu na přední tyč vyrazil. Chvilku před poločasem měla velkou šanci Slavia, když se před Fryštáka přiřítil Holeš, ale brankář Bohemians rychle vyběhl a pravý bek domácích střílel mimo branku. Do kabin se tedy šlo s jednobrankovým náskokem Slavie.

Druhý poločas začal průnikem Vaníčka, který byl před šestnáctkou Slavie faulován. Vodháněl poslal do šestnáctky pěkný centr, ale Podaný bohužel ve skluzu míč na zadní tyči nestihl zasáhnout.

Udeřilo ovšem na druhé straně. Centr Ševčíka od rohového praporku si na zadní tyči našel Frydrych, který zvýšil vedení domácích. A o deset minut později přišel třetí úder. Nebezpeční vzešlo po rohovém kopu, když se do míče opřel Frydrych, ovšem Fryšták balon vyrazil, jenže na malém vápně Kúdela bez problémů dorazil míč do sítě.

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905
SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905
Vzápětí byla pro Klokany situace ještě složitější. Po souboji Vacka s Kúdelou se domácí obránce skácel k zemi. Po krátkém ošetření sáhl rozhodčí Rejžek pro žlutou kartu, kterou ohodnotil faul zkušeného záložníka Klokanů. Pro Vacka byla v utkání druhá, takže se musel po vyloučení poroučet do sprch.

Dvacet minut před koncem zahrozili Klokani, avšak Hůlkova rána letěla nad branku. Slavia mohla své vedení navýšit. Baluta si ve vápně navedl míč, ale technickým pokusem střílel vedle branky. Tentýž hráč se dostal do příležitosti i v závěru, ovšem jemným obloučkem přehodil jak Fryštáka, tak i branku. V nastaveném čase se míč ve vápně Klokanů pro Klokany smolně odrazil k Traorému, který přidal čtvrtý gól.

Bohemians v Edenu neuspěli a z derby odešli poraženi, když dohrávali bez vyloučeného Vacka.