Hašek: V první půli jsme byli bojácní

Trenéři Martin Hašek a Jindřich Trpišovský hodnotí vršovické derby.

Hašek: V první půli jsme byli bojácní

Jako první hodnotil derby hostující trenér Martin Hašek.

"Mysleli jsme si, že pokud nastoupí hodně hráčů s malým vytížením, tak jim nemusí úplně fungovat zažité automatismy a hra by mohla skřípat. V podstatě tomu první poločas odpovídal. Nebýt branky ze standardní situace, tak ten zápas byl zhruba vyrovnaný. Mohli jsme hrát dopředu mnohem více, ale byli jsme bojácní. První půle nám dávala s větší odvahou v ofenzivě naději, že můžeme nějaké body získat," přiblížil optimistický pohled o poločasové pauze.

Bohužel se po příchodu z kabin brzo rozhodlo o dalším směru utkání: "Přišel první rohový kop druhé půle, naši hráči si nerozuměli, čímž jsme jim dali dárek na 2:0. V ten moment naše naděje poklesly velmi nízko, ačkoliv zkušenosti s otáčením zápasů máme. Po další standardní situaci už Slavia vedla o tři góly a bylo po zápase. Po vyloučení Kamila Vacka jsme šli do deseti. Na ty momenty se rád podívám, abych se poučil. Už jsme doufali, že nedostaneme nějaký další gól, což se ovšem nakonec stejně stalo."

Slavia - Bohemians 4:0 (1:0
Slavia - Bohemians 4:0 (1:0
Bohemku ve druhé půli bohužel srazily standardní situace: "Podle mě byl rohový kop zbytečný. Míč šel za obranu, ale Lukáš Hůlka ho nabral. Tecl ho možná dostal pod tlak a on v nouzi udělal roh. Uměl bych si představit, že takovou situaci bude řešit s gólmanem, který míč okamžitě pošle nahoru. Za stavu 2:0 pro Slavii už se těžko zápas otáčí."

Se spokojenými pocity dorazil mezi novináře domácí trenér Jindřich Trpišovský.

"Optikou čísel budu o utkání mluvit pozitivně. V některých pasážích jsme předvedli velice dobrý výkon. Měli jsme podařený vstup do zápasu, dobře jsme kombinovali a dali branku. Slabší část duelu byla na konci prvního poločasu, kdy jsme natáhli hřiště, měli hodně ztrát a Bohemka se dostala do dvou nebezpečných situací z pravé strany. Po gólu na 2:0 jsme ale už měli vše ve svých rukách. Hřiště bylo ve skvělém stavu. Dokonce nejlepší od dob, co jsem ve Slavii. Balon jezdil, nic ho nebrzdilo, klukům to hodně pomohlo. Pepa Hušbauer s Alexem Králem nejvíce pomohli tomu, že mužstvo bylo hodně kompaktní," chválil nejen své středopolaře.

Sestava Slavie doznala deseti změn: "Na tréninku vidím hráče každý den. Hodně hrají v tomto složení a často vyhrávají, takže jsem překvapený nebyl. Je to ale ostrý zápas a nevěděl jsem, jaký bude mít průběh. Můžete udělat chybu, pak záleží na charakteru a mentalitě celé jedenáctky. Velká podpora přišla i od hráčů na lavici a tribuně, to je pak velká pomoc. Často se snažíme dělat změny, aby se hráči protočili na svých postech, netypicky jsme navíc tentokrát hráli na dva útočníky, na což nejsme zvyklí. To se ukázalo v závěru prvního poločasu.”

První ligový duel si odbyl mladý brankář Markovič: "Musím poděkovat Přemyslu Kovářovi, který je v hierarchii gólman číslo dvě. Z různých důvodů jsme se ale rozhodli pro Jakuba Markoviče. Přéma ho podpořil a choval se skvěle. Markovič v trénincích i zápasech za béčko ukazoval, že na to má, jinak bychom ho do brány nedávali. Mužstvo mu pomohlo, byl to zápas doma a on ho zvládl výborně.”