Bohemka ovládla Polaban Cup

Mladí Klokani prožili vydařenou neděli.

Bohemka ovládla Polaban Cup

Kategorie U8 se v neděli zúčastnila turnaje v Roudnici nad Labem. Bohemka byla zastoupena dvěma týmy. Mezi účastníky byla i Fotbalová akademie Bohemians Velvary.

Polaban Cup 2019
Polaban Cup 2019
Bohemians Praha 1905 bílí ve skupině porazili právě FA Bohemians Velvary (3:0), Chomutov (4:2), SK Petřín (4:3), domácí Roudnici nad Labem (2:1), Sokolov (3:1) a Ústí nad Labem (4:0). Se ziskem osmnácti bodů postoupili do vyřazovacích bojů z prvního místa. V semifinálovém duelu proti nim stálo Štětí, které jednoznačně Bohemka porazila (4:1) a rázem byla ve finále. V něm na ně čekaly Neratovice, s nimiž Klokani rovněž neměli slitování a po jasné výhře (4:0) slavili prvenství v turnaji.

Ve druhé skupině bojoval tým Bohemians Praha 1905 zelení, kteří remizovali se Slavií (2:2), Slaným (2:2) a Teplicemi (3:3). Bez bodů odcházeli ze zápasů s Neratovicemi (0:4) a Kohouty (1:4). Tři body si připsali v souboji se Štětím (2:0). Základní skupinu tedy zakončili na páté příčce.

Fotbalová akademie Bohemians Velvary hrála ve skupině s "bílou" Bohemkou. S tou prohráli (0:3) a poraženi odešli z utkání se Sokolovem (3:4). Porazili ale Chomutov (3:1), SK Petřín (2:1), Roudnici (4:1) a Ústí nad Labem (3:2). Ve skupině se umístili na druhé místě, tedy v závěsu za Bohemkou. Semifinálové utkání bohužel nedopadlo podle představ (2:4) a do finále šly Neratovice. V souboji o třetí místo si už FA Bohemians Velvary spravila chuť, když porazila Štětí (6:2).

Polaban Cup 2019
Polaban Cup 2019
Vítězný tým Bohemians Praha 1905 bílí nastoupil v této sestavě: Jakub Kostrba - Dominik Janeka, Dominik Doubrava, Milan, Adam Benkonider, Filip Kušš, Christian Šnajdr. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen právě Christian Šnajdr, který vstřelil tři góly. Nejlepším střelcem se pak stal Dominik Doubrava se sedmi brankami.