Hašek: Obě sóla jsou neskutečným zážitkem

Trenéři Pavel Hoftych a Martin Hašek hodnotí sobotní utkání.

Hašek: Obě sóla jsou neskutečným zážitkem

Utkání hodnotil hostující trenér Pavel Hoftych.

"Bohemka nás uspala nakopávanými míči a dlouhými auty, nehráli v první půli moc přes střed hřiště. My jsme na jejich hru přistoupili. Hráči nedokázali při protiútocích plnit své role. Tuším, že jsme neměli ani nějakou střelu. Nahoře nám hodně chyběl Honza Kuchta, který odvedl v posledních dvou zápasech dobré výkony," vyjmenovával příčiny porážky.

"Alibekov měl zdravotní problém. Zkusili jsme do hry přidal ještě jednoho útočného hráče. Zkraje druhé půle jsme udělali stupidní chybu, ačkoliv Vodháněl dal krásný gól. Není možné, aby obešel pět hráčů. Vrátili jsme se do hry po centru Malinského, který přesně zakončil Oscar. Utkání nebylo moc pohledné, ale spíše bojovné. Vše směřovalo k nerozhodnému výsledku. V závěru udělal Kamso Mara nepochopitelný zkrat. Ugwu postupoval do vápna, ale Mara ho nedokázal zastavit tělem. Navíc přepálil Tarase Kačarabu, který chtěl domácího útočníka zastavit. Vodháněl dal druhý gól, ovšem z naší strany byl velmi laciný. Oba góly přišly po hloupých chybách v obranné fázi. Nedokázali jsme se ani dostat do tempa," žehral na hrubky při inkasovaných brankách.

Kouč Liberce se dočkal i přivítání od fanoušků Bohemians: "Děkuji domácím příznivcům za to, že mě tady kdykoliv uvítají. Do Ďolíčku chodím rád. Dnes jsem tady ale chtěl vyhrát, protože jsme byli v jiných rolích. Každopádně jim děkuji a přeji hodně štěstí. Mám s nimi vřelý vztah, což každý ví."

Po dalším výborném závěru hodnotil utkání trenér domácích Martin Hašek.

"Pro hráče obou týmu byly podmínky náročné. Hrálo se v extrémně dusném a teplém počasí. I proto první poločas nenabídl moc zajímavých věcí. Byli jsme spokojeni s tím, jak bráníme. Neměli jsme obavu, že bychom inkasovali. Sami jsme příliš nebezpeční nebyli. Branku soupeře jsme ohrozili vlastně jen ze standardních situací a dlouhých autových vhazování. Byl tam i jeden krásný moment. Vacek dával na zadní tyč míč na Vodháněla, kterému chyběl kousek. Celkově toho bylo málo. Až v nastavení prvního poločasu jsme skórovali z rohového kopu, ovšem gól padl z ofsajdového postavení," popisoval vyrovnaný první poločas.

Během poločasové pauzy spolu se svým realizačním týmem zachoval klid: "Do druhé půle jsme chtěli něco změnit, protože taková hra by vedla k bezbrankové remíze. Nechtěli jsme ovšem narušit fungující defenzivu. Jsme mužstvo, které v lize obdrželo nejvíce branek v lize. Nabízelo se několik možností střídání a změn rozestavení. Nakonec jsme ale počkali. Přišlo fantastické sólo Vodháněla, který obešel asi pět hráčů. Takové sólo se vidí málokdy. Byl to neskutečný zážitek. Pak už se obraz hry změnil. Byli jsme pasivní, nehrozili před brankou soupeře. Zranil se nám Lukáš Pokorný a musel ze hřiště. Právě během jeho nepřítomnosti padl vyrovnávací gól z prostoru, kde máme normálně tři stopery."

Ohromný podíl na rozhodující brance měl střídající útočník Ugwu: "Po inkasované brance jsme převzali taktovku a začali mít převahu. Nejdříve zahrozil hlavičkou po centru Podaného, kterou mu gólman Nguyen fantastickým zákrokem zneškodnil. Před koncem přišla velká chvíle Michaela. Vymotal oba dva stopery, zachoval klid a nestřílel v těžké situaci. Nešel ani do kličky přes brankáře, protože neměl rychlost. Přihrál před branku Vodhánělovi, který dal druhý gól. Opět šlo o neskutečný zážitek, protože Michael předvedl nejen sólo, ale v tak mladém věku zachoval před brankou klid. To se jen tak nevidí," chválil svého svěřence.