Vacek: Mužstvo ukázalo skvělou reakci

Středopolař Kamil Vacek popisuje utkání s Libercem.

Vacek: Mužstvo ukázalo skvělou reakci

Vítězný zápas nad Slovanem Liberec komentuje Kamil Vacek. Zkušený záložník vyzdvihl reakci celého týmu, spoluhráče podílející se na vítězné brance, ale i zvolenou taktiku. Více v rozhovoru.

Opět se nám podařilo rozhodnout v závěru. Jaké to jsou pocity po konečném hvizdu?
Hlavně mě mrzelo, že jsme dostali vyrovnávací gól. V tu dobu jsme hráli v početní nevýhodě, protože Poky (Lukáš Pokorný - pozn. red.) byl za čárou ošetřován. Honza Vodháněl navíc dostal ránu míčem do citlivých partií. Šlo o takovou akci neakci. Kuba Podaný trochu přeběhl přetažený míč a hned jsme z toho dostali branku. V tu chvíli jsme si to nezasloužili, ale skvěle zareagovali. Jsem strašně rád za Michaela, který k nám přišel a je na něm vidět, že se strašně snaží, aby si své místo zasloužil. Jeho akce je odměnou za to, jak pracuje.

V první půli moc střel nebylo. Průběh zřejmě ovlivnilo i velké vedro...
Trenér zvolil velmi dobrou taktiku. Upozorňoval nás, že utkání bude hodně náročné. Snažili jsme se být trochu více kompaktní a v bloku. Chtěli jsme ušetřit síly. Myslím, že to bylo správně. Nevím přesně, jak vypadala hra jiného pohledu. Mě přišlo, že jsme byli nebezpečnější a těch situací měli daleko více oproti Liberci. Fotbal je někdy krutý, což se ukázalo. Rázem bylo skóre totiž vyrovnané. Museli jsme sebrat síly, ale reakce týmu byla skvělá. Začali jsme zase hrát a zvedli se. Jsem moc rád za vítězný gól. Po tom těžkém losu, který jsme měli je třeba si přiznat, že mít deset bodů je super. Osm zápasů jsme odehráli se ctí. Musíme se zaměřit na získávání bodů na venkovních hřištích. Věřím tomu, že v mužstvu je velký potenciál, ještě si to více sedne a my se budeme zvedat.

Jan Vodháněl ukazuje své výborné výkony už od začátku sezony.
Už když jsem přišel v zimě, tak jsem říkal, že je to jeden z nejtalentovanějších kluků, kteří tady jsou. Občas je fotbal takový, že si člověk musí projít určitým obdobím. On si tím na jaře procházel, neboť byl hodně často zraněný. Nemohl se dostat do optimální formy. Teď je každým zápasem nebezpečnější a zvedá si tím sebevědomí. Je mladý a v lize teprve začíná. Dokáže svůj potenciál prodávat, protože přesně takové hráče Bohemka potřebuje. Věřím, že on to vezme za správný konec. I v tréninku je hodně šikovný a možná nám zdaleka neukázal všechno.