Hašek: Požadavky na způsob hry výrazně neměníme

Trenéři Martin Hašek a František Straka hodnotí bezbrankovou remízu.

Hašek: Požadavky na způsob hry výrazně neměníme

Utkání hodnotil jako první hostující trenér Martin Hašek.

"Hrálo se vyrovnané utkání s množstvím osobních soubojů. Skóre nula nula je podle mě logickým vyústěním dění na hřišti. Narazily na sebe vyrovnané týmy, které se snažily pozorně bránit. Na každý zápas se připravujeme podobně a naše požadavky na způsob hry se výrazně nemění. Potřebujeme hráčům vytvořit základní podmínky pro to, aby mohli hrát rychle a nahrát si. K rychlému fotbalu je potřeba mít nakropené hřiště. Považuji to za zásadní věc, neboť na suchém hřišti se nikdy nebude hrát rychlý fotbal, většinou nebude ani dobrý. Na průběhu hry se společně s hráči podílela i suchá tráva. Odehráli jsme osm utkání, v nichž se hrál velmi koukatelný fotbal. Stejně jsme chtěli hrát i v Karviné. Na suchém hřišti se takovým stylem hrát nedá,"
poznamenal kouč Bohemians.

Záhy vyslovil i prosbu pro zvýšení kvality fotbalu: "Věřím, že se najde někdo kompetentní, kdo mé logické přání vyslyší. Budu se opakovat. Hokejisté mají hladký led před rozbruslením, ale i před jednotlivými třetinami. My se rozcvičovali na kompletně suchém trávníku, které bylo pokropeno po rozcvičce jen zčásti. Za patnáct minut vyschne a hraje se na úplně suchém hřišti. Pak se hází vina na trenéry a hráče. Zastanu se jich, protože na takovém hřišti se hrát nedá. Míč se zadrhává pod nohou, jezdí pomalu, hráči potřebují více dotyků, oční kontakt s míčem. Když se hraje ve vysokém nasazení, tak vzniká souboj za soubojem. Zároveň nechci, aby to znělo jako výmluva na náš výkon, nebo hanění pořadatelského klubu."

"Na pokropeném hřišti jen hráč klepne do míče a dá přihrávku. Na suchém musí vyhodnocovat, jestli ji vůbec dá. Musí ten míč hodně utáhnout. Pokud ho netrefí přímo do těžiště, tak najednou začne skákat. Příjemce balonu tak akorát zašije. Místo rozehrávky stoperů do záložníků si obránce situaci vyhodnotí, dá míč zpět ke gólmanovi, po jehož nákopu následuje další souboj," připomněl několik obdobných situací z utkání.

Následně hodnotil duel i domácí trenér František Straka.

"Přijel k nám soupeř, který nastřílel tři góly Olomouci a dva Liberci. Mužstvo Bohemky má kvalitu. Chci ocenit to, že jsme soupeře vůbec do ničeho nepustili, což je na tomto utkání pozitivní. Negativní je samozřejmě naše nula v kolonce vstřelených branek. Věděli jsme, že utkání bude psychicky náročné a soubojové. Za nás měl v první půli šanci Petráň. V závěru pak prázdnou branku netrefil Hanousek. Souhlasím s tím, že fotbalu jsme viděli málo. Bod ovšem beru," našel pozitiva na remíze.

Impulzivní trenér domácích se v čase vrátil zpět do minulé sezony: "Poslední dva zápasy jsme s Bohemkou prohráli. V březnu to byl výprask a během nadstavby byli Bohemians daleko více dominantnější. Po taktické stránce jsme teď sehráli velmi dobrý zápas. Nikdo nechtěl udělat chybu a hrálo se hodně v křeči. Každý se snažil předvést to nejlepší. Právě z toho pramení chyby, které normálně hráči ani neudělají."