Návrat na domácí scénu proti Zlínu

Klokany čeká soupeř ze spodní skupiny.

Návrat na domácí scénu proti Zlínu

Ligový koloběh se po téměř třítýdenní pauze vrací do Ďolíčku. Jako soupeř dorazí Zlín, který se zatím hledá a nenaplňuje svá očekávání. První body Ševci získali ve třetím kole doma proti Liberci (2:1) a v pátém s Teplicemi (1:0). Hned v následujícím utkání svěřenci trenéra Csaplára vykradli Opavu, když na jejím hřišti vyhráli jednoznačným výsledkem (3:0). Mezi zklamání patří vysoká domácí porážka s Karvinou (1:4). V minulém kole Zlín nestačil na pražskou Spartu (0:2).

V létě se novým trenérem stal Josef Csaplár. Tým posílil příbramský Antonín Fantiš. Z Plzně přestoupil místní rodák Tomáš Poznar. Smlouvu podepsal obránce Lukáš Vraštil. V týmu hostuje i v Ďolíčku dobře známý Dominik Mašek. Záložník Jakub Janetzký přišel z Jablonce. Během reprezentační pauzy ještě mužstvo posílily tři tváře. Defenzivu vyztužil gruzínský obránce Andro Giorgadze. Do záložní řady přišel Zdeněk Folprecht z kyperského Pafos FC. Silný útočník Tomáš Wágner byl zapůjčen z Mladé Boleslavi.

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Kádr Ševců opustil Zoran Gajič, který podepsal kontrakt s bulharským Arda Kardžali. Do kazašského Ordabasy Šymkent odešel Mirzad Mehanovič. Útočník Pavel Vyhnal hostuje v Teplicích a obránce Bačo v druholigové Líšni. Obránce Libor Holík přestoupil do Jablonce. Záložník Petr Hronek již není fanouškům Bohemians nikým neznámým, neboť hostuje právě v Ďolíčku. Jeho se ovšem páteční utkání týkat nebude, protože dohoda mezi kluby mu nedovoluje ve vzájemném utkání nastoupit.

Do Ďolíčku dorazí obměněný kádr Zlína, což předznamenal i trenér Martin Hašek: "Od léta převzal tým nový trenér. Hráči přicházeli do kádru jak v přípravě, tak i teď na poslední chvíli. V týmu proběhlo dost změn. Mezi nimi i náš bývalý hráč Mašek, který se tam dostal přes Mladou Boleslav. Hrají v rozestavení 3 - 5 - 2, které během svého trenérského angažmá u týmu praktikoval Michal Bílek. V tabulce se nachází pod námi. My pak jedeme dvakrát ven. V těch venkovních zápasech se v tabulce pravdy můžeme dostat blíže k nule."

Bohemians v posledním vzájemném utkání dokázali na zlínské Letné zvítězit: "Tehdy nastoupili pod trenérem Pivarníkem v klasickém rozestavení 
4 - 4 - 2. Nedařilo se jim do nás dostat. My vstřelili branku ze standardní situace a dokázali se ubránit. V závěru ještě pojistil naše vítězství Kamil Vacek. Teď je ovšem kádr Zlína jiný včetně kouče a rozhodně by nemělo smysl tyto dva zápasy porovnávat."

Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Fastav Zlín 0:1 (0:0)
Jakub Podaný respektuje kvalitu Zlína, ale spolu s týmem půjde do zápas s jasnou vizí: "Chceme určitě získat tři body, což je náš jednoznačný cíl. Zlín má také kvalitu, protože má v kádru hráče, kteří prošli velkými týmy. Na nejvyšší úrovni v tuzemsku hrají dlouhodobě. Nebude to lehké utkání, ctíme sílu soupeře, ale hrajeme doma a půjdeme vyhrát."

Zápas Bohemians se Zlínem začíná s úderem páteční 18. hodiny v Ďolíčku. Jako hlavní sudí bude utkání rozhodovat Jana Adámková. Jejími kolegy na pomezí budou Jaroslav Kubr s Markem Podaným. Čtvrtým rozhodčím bude Alex Denev. V přímém přenosu bude zápas vysílat stanice ČT sport. Vstupenky můžete kupovat ZDE.. Na sociálních sítích s námi sdílejte příspěvky označením našeho profilu nebo připsáním hashtagu #BOHZLN. Před utkáním si budete moci dojít k fanshopu pro podpis Petra Hronka.

Bohemka TV