Hašek: Měli jsme vítězství urvat

Trenéři Josef Csaplár a Martin Hašek hodnotí páteční souboj.

Hašek: Měli jsme vítězství urvat

Páteční utkání hodnotil hostující trenér Josef Csaplár.

"Za mě je výsledná remíza spravedlivá. Viděli jsme dva rozdílné poločasy. V první půli jsme hráli hodně zajímavý fotbal. Po pauze Bohemka udělala dvě personální změny, nastoupila v jiném rozestavení, dostala nás pod tlak a byla i lepší. Úvodní branku jsme dali s tečí, stejně jako oni druhou. Řešili jsme určité problémy po těch posledních duelech. Nejsem ani veselý, ani smutný," pravil velmi stručně.

Leckoho mohl překvapit Antonín Fantiš na pravém kraji obrany: "Potěšil mě. Kdybych šel trénovat třeba do Dlouhé Lhoty nebo Realu Madrid, tak si ho vždycky vezmu s sebou. Je to profík, který je schopný hrát kdekoliv. Výborný kluk do kabiny, spolehlivý po lidské i fotbalové stránce. K tomuto tahu jsme byli nuceni i marodkou. Chceme hrát ofenzivní fotbal, což nám v prvním poločase vycházelo."

Následně hodnotil zápas i domácí trenér Martin Hašek.

"Náš vstup do zápasu byl minimálně špatný, což je ještě mírné označení. Inkasovaný gól byl vyústěním toho, co se na hřišti dělo. Vyzařovali jsme takovou energií, že nám spadla do brány tečovaná střela. Dokázali jsme se otřepat, ale pořád to bylo málo z hlediska požadavků na hru týmu i jednotlivců. Doufal jsem, že za remízového stavu uděláme nějaké změny, promluvím k mužstvu a zápas pak zvládneme vítězně. Prožili jsme si ale i katastrofální poslední minutu první půle. Obdrželi jsme gól po dlouhém míči soupeře, který byl odvrácen na nohu Maškovi. Proti němu nikdo nevystoupil, on vyslal střelu, která byla podle mě chytatelná. Do kabiny jsem šel hodně naštvaný. S kolegy jsme přemýšleli, co změnit. Hráči nám nehráli dobře, mužstvo působilo nejapně. Udělali jsme dvě střídání a změnili rozestavení na 3 - 5 - 2," popisoval plány po nepovedené první půli.

Klokani se konečně dopracovali do kýžené situace: "Chtěli jsme se propracovat k tomu, abychom mohli hrát nahoře s duem klasických útočníků. Mluvil jsem o tom už v letní přestávce. Je potřeba mít takové forvardy připravené. Máme nachystaného Nečase, což je typologicky hráč do protiútoků. Především v domácích zápasech chceme mít nahoře dvě devítky. Silné muže schopné vyhrát souboj, udržet míč, v každé situaci být nepříjemní pro soka. Ve vápně pak vytvářet mnohem větší tlak, než tomu bylo v tomto utkání v prvním poločase. K tomu potřebujeme dva připravené útočníky a jednoho na dostřídání. V takovém stavu jsme se ocitli až teď. Rázem jsme byli úspěšnější v osobních soubojích a hráli rychleji nahoru."