Do Teplic tradičně v pátek

Bohemians zahájí venkovní trip na severočeských Stínadlech.

Do Teplic tradičně v pátek

Na hodinu přesně dělí týden od sebe zápasy Klokanů. Po pátečním duelu se Zlínem se o sedm dní později svěřenci trenéra Martina Haška postaví Teplicím. Skláři v úvodu sezony již několikrát překvapili fotbalovou veřejnost, když dokázali zvítězit v Ostravě (1:0), remizovat s Plzní (1:1) nebo porazit Mladou Boleslav (2:0). Hořkost porážky naposledy Severočeši poznali před měsícem, když nestačili na olomouckou Sigmu (0:2). Od té doby remizovali s Karvinou (0:0), Libercem (1:1), porazili Mladou Boleslav (2:0) a naposledy získali bod na hřišti Slovácka (1:1).

Po nezdařilém závěru sezony tepličtí posílili kádr už od samého úvodu přestupního období. Kmenovým hráčem klubu se stal Daniel Trubač. Smlouvu podepsal útočník Jakub Mareš. Defenzivu posílil Manuel Royo. Obránce Igor Paradin hostuje z ruského Krasnodaru. Zapůjčen ze Zlína byl Pavel Vyhnal. Stejnou formou působí v týmu i Petr Mareš, který patří Mladé Boleslavi. V závěru přestupového období ještě z belgického Lokerenu přišel silný útočník Jakub Řezníček.

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:0)
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:0)
Kádr opustil Jan Krob, který byl nejprve vyřazen z prvního mužstva, ale poté přestoupil do Jablonce. Obránce Jan Hošek přestoupil do druholigového Baníku Sokolov. Ve stejném týmu hostuje i Marek Červenka. Svými výkony si o angažmá ve Slavii řekl Jakub Hora, kde také hostuje.

Trenér Martin Hašek očekává duel podobných týmů: "Dostali se do docela dobré formy, neboť nějakou dobu neprohráli. Přešli do nového rozestavení, které se podobá tomu našemu. Vzadu mají tři obránce nebo pět. Záleží na tom, jak se na to podíváme. Vepředu se jim zapracovává nová útočná dvojice Mareš - Řezníček. Sice jim bude chybět Vondrášek, ale toho dokáží nahradit. Dokázali porazit Baník, ale měli i období, kdy nějakou dobu nevyhráli. Oba celky mají podobný počet bodů, rozestavení a herní styl."

Klokani se s Teplicemi utkali v závěru jarní části v minulém ročníku: "V tom utkání jsme byli výrazně lepší a vyhráli ho. Aktuálně je na tom náš soupeř lépe, než tomu bylo tehdy. Čeká nás jiný zápas."

Bohemians budou chtít navázat na poslední vzájemný zápas. což potvrdil obránce Daniel Krch: "Týmy v české lize jsou vyrovnané. Ať jedeme ke komukoliv, tak pokud nejde o Plzeň a Slavii, dá se vyhrávat se všemi. Nechci říkat, že jsme jasní favorité, ale jedeme do Teplic s tím, že chceme tři body získat."

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:0)
FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:0)
Zápas Teplic s Bohemians se hraje v pátek od 18 hodin na teplických Stínadlech. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Lerch. Na čarách mu budou asistovat Kamil Hájek s Lucií Ratajovou. Čtvrtým sudím bude Ondřej Ginzel. Na utkání budou dohlížet i videorozhodčí. Duel můžete v přímém přenosu sledovat na stanici ČT 2. Na sociálních sítích vám zprostředkujeme nejdůležitější události z utkání. Najdete je na našich oficiálních profilech nebo pod hashtagem #TEPBOH. Vstupenky budou v prodeji na místě. Fanoušci se vydávají na utkání vlakem. Sraz Klokanů je na Hlavním nádraží v Praze (15:00 a spoj R606 Krušnohor odjíždí v 15:32. Do cílové zastávky dorazí okolo 17. hodiny. Zpáteční spoj (R 615 Krušnohor) odjíždí z Teplic v 20:51. Zpět do Prahy přijede chvilku po půl jedenácté večer (22:37).