Po čtyřech letech na Střelecký ostrov

Bohemka se v neděli představí na jihu Čech.

Po čtyřech letech na Střelecký ostrov

Po ligové porážce v Teplicích (0:1) a pohárové v Chlumci nad Cidlinou (2:1) je před Klokany třetí venkovní utkání. Tentokrát na hřišti Českých Budějovic, nováčka první ligy. Jihočeši začali soutěž slibně. Na úvod sice prohráli s Opavou (0:1), jenže následně vyloupili stadion Slovácka (2:0), které mělo za sebou cenný skalp Sparty z její domovské Letné (2:0). Následně Dynamo doma remizovalo právě se Spartou (2:2) a Jabloncem (1:1). Pak ale přišly porážky v Příbrami (0:2), se Slavií (0:3), v Mladé Boleslavi (2:4) a Dynamo se postupně propadalo tabulkou ke dnu. K vzestupu nepomohlo ani vítězství nad Zlínem (2:0), neboť následně svěřenci trenéra Davida Horejše padli v Ostravě (2:1), s Plzní (0:3) a naposledy i v Liberci (2:4). Kvůli čtyřem žlutým kartám nebude moci zasáhnout do zápasu zkušený Jiří Kladrubský. Na poslední zápas v Českých Budějovicích vzpomínají jistě rádi všichni Klokani. Ačkoliv Bohemka velkou část utkání prohrávala, tak díky skvostnému obratu během deseti minut se mohla nakonec radovat z vítězství po dvou gólech Rady a jednom Bartka.

Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)
České Budějovice po návratu do nejvyšší soutěže posilovali kádr postupně. Z Karviné přišel obránce Benjamin Čolič. Po zkušenostech s tuzemskou soutěží se z AEL Limassol vrátil Ivan Schranz. Trio David Havelka, Zinedin Mustedanagič a Jiří Kulhánek byli zapůjčeni z pražské Sparty. Obranu vyztužil Matěj Helešic, který hostuje z Ostravy. Střední obránce Roman Polom přestoupil z olomoucké Hané. Smlouvu podepsal exreprezentační obránce Tomáš Sivok. Ofenzivu posílil Dzon Delarge, který dříve působil v Liberci. Dynamo získalo i forvarda Michaela Rabušice, ovšem ten se zranil v pondělním utkání v Liberci, takže do zápasu nebude moci zasáhnout.

Jihočeši přišli o záložníka Lukáše Provoda, který se díky svým výkonům přesunul do Slavie. Záložník Ladislav Martan hostuje v kádru druholigového Žižkova. Další záložník Roman Wermke působí stejnou formou v Sokolově.

Trenér Martin Hašek popisoval pohyb Dynama v tabulce: "Celkově měli nadějný vstup do soutěže. Postupem času se tabulkou propadli až na šestnácté místo. Teď přijede Bohemka, která zatím udělala venku jeden bod. Určitě si říkají, “kdy jindy uspět, když ne teď?“ My se budeme snažit prolomit naši venkovní sérii bez vítězství. Jinak bylo mužstvo za pochodu doplňováno. Odešel jim důležitý Provod. Naproti tomu přišel z Plzně Ekpai, poté i Delarge, podepsali Sivoka, který s nimi dlouho trénoval. Snažili se tým okysličit nově příchozími hráči. Sehráli na domácím stadionu zajímavý duel se Spartou."

Zápas na jihu Čech bude pro jeho svěřence dalším těžkým bojem: "Pro nás je těžké každé utkání, viz ten středeční v Chlumci nad Cidlinou. My jsme mužstvo, které musí tvrdě pracovat. Nemáme takovou kvalitu, abychom si mohli myslet, že pokud hrajeme s šestnáctým mužstvem tabulky, tak jsme nad nimi. To určitě ne. Pro nás je to další ligový zápas, ve kterém se budeme snažit uspět. Herní povinností hráčů je připravit se na každý zápas. Jsou to profesionálové. Máme mezi zápasy pauzu čtyř dnů, což je relativně dostatek času. Za mě by pohárový duel neměl mít na nás v neděli vliv."

Seznam marodů se bohužel rozšířil o několik jmen: "Jakub Podaný má žaludeční problémy a do pátku dostal volno. Pak se uvidí, jak to s ním bude vypadat. Svalové zranění Kamila Vacka je vážnější, než jsme si mysleli. Hronkovy trable s kolenem trvají i nadále. Po operaci slepého střeva je Martin Dostál. Indisponován je i Vaníček, který má rovněž problémy se svalem. Hodně hráčů nám z toho vypadlo, ale naštěstí máme široký kádr a můžeme na absence reagovat."

Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)
Zápas na jihočeském Střeleckém ostrově se hraje v neděli od 15:30 hodin. Hlavním rozhodčím bude Ondřej Ginzel. Na čarách mu budou asistovat Jiří Kříž s Vítem Melicharem. Čtvrtým sudím bude Jiří Houdek. Na sociálních sítích vám zprostředkujeme tradiční zápasové zpravodajství. ke svým příspěvkům na sociálních sítích připojte hashtag #CBUBOH nebo nás označte.

Fanoušky je tento výjezd již od losu ligy vyhlášen jako "Výjezd podzimu." Klub ve spolupráci se Sektorem 1905 zajistil pro naše fanoušky 3 speciální vagóny v nedělním rychlíku z Prahy do Českých Budějovic. Vlak odjíždí v 9:31 z hlavního nádraží a v 9:36 z nádraží Vršovice. Hlavní sraz fanoušků je v 9:00 před vršovickým nádražím. V jihočeské metropoli je důležitý čas srazu ve 14:30 na Náměstí Přemysla Otakara II., odkud se půjde hromadně na jeden kilometr vzdálený stadion. Po skončení utkání budou přistaveny autobusy, které převezou fanoušky na nádraží, aby se stihl odjezd vlaku do Prahy v 18:00. Vstupenka na utkání stojí 150 Kč.