Zlepšený výkon na body nestačil

Bohemka bohužel vyrovnávací gól už nevstřelila a prohrála.

Zlepšený výkon na body nestačil

V základní sestavě na hřišti Českých Budějovic naskočil i Bartek, Vaníček a Záviška. Obrana byla tentokrát čtyřčlenná se stopery Hůlkou a Pokorným. Za domácí celek se postavil do branky letos poprvé zkušený Křížek.

Bohemians vstoupili do duelu aktivněji, jenže první šanci mělo Dynamo. Po zablokované střele Jindřiška vyrazilo Dynamo do protiútoku, na jehož konci se hanl na branku Ledecký, ale Fryšták bravurním zákrokem příležitost zneškodnil. O chvilku později táhl akci Klokanů po levé straně Vodháněl, přihrál pod sebe na úplně volného Závišku, ale proti jeho střele se vytáhl Křížek, když famózně nohou šanci zlikvidoval.

SK Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905
SK Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905
Budějovice se dočkaly později. Po autovém vhazování obrana Bohemians srazila střelu Javorka na rohový kop. Centr Čoliče od rohového praporku si našel na přední tyči Ledecký, který hlavou poslal Dynamo do vedení.

Záhy Fryšták skvěle vyrazil hlavičku Brandnera, který zakončoval z ofsajdové pozice, tudíž byl veškerý vzruch zbytečný. Tentýž hráč chtěl navýšit vedení Dynama o několik minut později, avšak i tentokrát střílel z ofsajdového postavení. Bohemians zkoušeli ohrozit branku Křížka z pravé strany, ale centr Havla proletěl do zámezí. Do kabin se tak šlo za jednobrankového vedení Dynama.

Do druhého poločasu vyběhl Podaný s Nečasem. Ovšem místo náporu přišla druhá branka Dynama, když sudí Ginzel neodpískal jasný faul Schranze na Hůlku a domácí útočník pak střelou na bližší tyč navýšil vedení.

Bohemians vzápětí převzali otěže a hnali se do útoku. Centry ze stran dokázala domácí defenziva odvracet. Klokani se ale dočkali. Havel byl důrazný na malém vápně, přistrčil míč Bartkovi, který parádní ránou do šibenice snížil.

Klokany hnal dopředu i zaplněný kotel fanoušků, kteří hráče hlasitě po celý zápas podporovali. Čtvrt hodiny před koncem mohlo být srovnáno. Nečas táhl rychlý protiútok a roztáhl hru doprava na nabíhajícího Havla. Obránce Klokanů míč zasekl, ale následně branku přestřelil. Záhy propadlo dlouhé autového vhazování na zadní tyč k Nečasovi, ovšem útočník Klokanů o kousek branku netrefil.

SK Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905
SK Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905
Bohužel deset minut před koncem vyrazili domácí do protiútoku a Ledecký přidal třetí branku. Zelenobílí ale nic nezabalili. Za šestnáctkou napřáhl ke střele Rada a znovu oživil naděje na bodový zisk.

Vyrovnávací branku už Klokani nevstřelili, takže se do Ďolíčku vracejí s prázdnou.