Hašek: Po pauze jsme byli lepší

Trenéři David Horejš a Martin Hašek hodnotí nedělní utkání.

Hašek: Po pauze jsme byli lepší

Zápas hodnotil domácí trenér David Horejš.

"Kdo dnes přišel na stadion, nemusel litovat. Viděl pět gólů a dobrý fotbal. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli, neboť na nás byl tlak. Věděli jsme, že body potřebujeme. Z tohoto pohledu bylo utkání strašně těžké. Zápas nabídl dva rozdílné poločasy. První půli jsme byli lepší. Dali jsme branku, šli do vedení, sbírali odražené míče a hráli to, co jsme chtěli," chválil své svěřence za první půli.

Po pauze přebrali taktovku Klokani: "Do druhé půle jsme vstoupili výborně. Dali jsme gól na 2:0. Projevila se ovšem nezkušenost týmu. Nechali jsme se zatlačit. Bohemka si vytvořila tlak, přišel gól na 2:1. Pak jsme dali do hry Mršiče. Hru oživil a my navýšili vedení. Zdálo se, že utkání v klidu dohrajeme. Zase jsme inkasovali, opět to bylo drama. Klukům ale musím poděkovat. Jsme šťastní, že jsme získali tři body."

Utkání hodnotil i hostující trenér Martin Hašek.

České Budějovice - Bohemians 3:2 (1:0)
České Budějovice - Bohemians 3:2 (1:0)
"Poměrně často hodnotím po zápasech, že máme rozdílnou úroveň výkonů v poločasech. Dnes to byl od nás v prvním poločase sterilní, bezkrevný výkon. Nepropadali jsme dozadu, ale hra neměla šťávu. Dopředu jsme nebyli nebezpeční a hra nemohla bavit. Nepřispěli jsme ke kvalitě hry," hovořil o nepovedeném první poločase.

Druhá půle byla výrazně odlišná: "Prohrávali jsme jedna nula a v poločase jsme udělali změny. Poslali jsme do hry dva rychlostní typy. Změny měly za důsledek, že ve druhém poločase jsme byli lepší. Fotbal mě bavil, byl plný pohybu a vtáhl diváka do děje. Pořád se něco dělo. Bylo to napínavý. Nejprve jsme dostali gól na 2:0. Trochu s námi zatřásl, ale knock-out to nebyl. Podařilo se nám vytvořit tlak. Za stavu 1:2 jsem byl přesvědčený, že když srovnáme, tak vyhrajeme. Pak přišla ztráta míče a soupeř nás potrestal z ojedinělé akce. To nám vzalo vítr z plachet. Přesto se hráči zmobilizovali, dali na 2:3 a mohli jsme pomýšlet i na bod. Podaný měl v závěru gólovou šanci, ale centr bohužel netrefil dobře."