Pod novými trenéry proti Opavě

Přesně po měsíci se do Ďolíčku vrací FORTUNA:LIGA. 

Pod novými trenéry proti Opavě

Reprezentační přestávka se tentokrát nenesla v klidném duchu. Během ní došlo ke změně na vrcholu trenérského štábu. Do dalších ligových bojů už povede hráče v roli hlavního trenéra Luděk Klusáček. Spolu s ním se vrátil do Ďolíčku i Erich Brabec, který bude působit v pozici jeho asistenta. Prvním soupeřem pro Bohemians bude Opava, která se po dobrém vstupu do soutěže propadla až na poslední příčku tabulky. Opavští sice porazili hned v prvních dvou kolech České Budějovice a Příbram (shodně 1:0). Poté dokázali remizovat se Slavií (1:1), Libercem (1:1) a v Karviné (1:1). Před reprezentační pauzou měli opavští šanci na vzestup proti Teplicím, ale početní výhodu nevyužili a v samém závěru navíc Skláři velmi šťastným gólem rozhodli o vítězství, čímž nechali Slezany u dna tabulky. Opava nebude mít k dispozici Karola Mondeka, který nemůže nastoupit kvůli trestu za čtyři žluté karty. Na straně Klokanů bude ze stejného důvodu absentovat Michael Ugwu.

Bohemians - Opava 1:1 (0:0)
Bohemians - Opava 1:1 (0:0)
Opava se sice v nadstavbě zachránila, avšak v přestupovém okně výrazně svůj kádr neposílila. Naopak přišla o střelce devíti branek, vysokého útočníka Tomáše Smolu, který přestoupil do konkurenčního ostravského Baníku. Záložník Jakub Janetzký se vrátil do Jablonce, neboť doba hostování vypršela.

Díru za odchozím Tomášem Smolou se opavští snažili příchodem Reného Dediče z druholigového Třince. Slovenský útočník prozatím vstřelil tři branky. V týmu hostuje i mladý Pavel Šulc z plzeňské Viktorie. Jako volný hráč posílil kádr v průběhu sezony Martin Sus.

Asistent trenéra Erich Brabec již předznamenal, jak bude utkání náročné: "Opava momentálně zažívá nepovedené období, stejně jako my. Pro nás to bude důležité utkání. Mají nepříjemné standardní situace, chtějí hrát odzadu kombinačně. V týmu je výborný Pavel Zavadil, který dokáže měnit tempo hry a hrozit ze zmíněných standardních situací. Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého. Budeme muset podat nadstandardní výkon, abychom zápas zvládli."

Klokani budou chtít zažehnat vzpomínky na "anglický týden" před reprezentační pauzou: "S některými zdejšími hráči jsem ještě hrál a mám k nim asi i trochu blíže. Kluci ví, že poslední týden před reprezentační pauzou nebyl výsledkově povedený, zejména vyřazení v poháru, které je poznamenalo více. V Budějovicích zaspali, pak už se těžko utkání ve druhé půli dotahuje. Nemůžeme si něco takového s Opavou dovolit, abychom je pustili do vedení. Musíme našeho soupeře od první minuty donutit k chybám a být aktivní."

Spolu s hráči se trenérský tým upíná k nedělnímu duelu: "Nechtěl bych se k tomu vracet. Pojďme se zaměřit na aktuální dění a zápasy před námi. Nemá cenu brát v potaz něco, co bylo dříve. Domnívám se, že Opava přijede do Ďolíčku s cílem neprohrát. Mají také své personální problémy. Z mého pohledu bude utkání malinko nervóznější, ale věřím, že se šťastným koncem pro nás."

Bohemians - Opava 1:1 (0:0)
Bohemians - Opava 1:1 (0:0)
Zápas Bohemians s Opavou se hraje v Ďolíčku v neděli od 15:30 hodin. Hlavním rozhodčím bude Pavel Královec. Asistovat mu budou Ivo Nádvorník a Tomáš Mokrusch. Čtvrtým sudím bude Pavel Julínek. Vstupenky jsou v prodeji ZDE. Na sociálních sítích s námi sdílejte vaše příspěvky s hashtagy #BOHOPA,  #NEBUDUCHYBET a #FOTBALOVANEDELE. Prostřednictvím sdělovacích prostředků budeme informovat o nejdůležitějších momentech utkání. Stadion se otevírá ve 14:30. Před utkáním se nezapomeňte zastavit ve fanshopu, kde si krom suvenýrů můžete koupit i vstupenku na derby proti Spartě, které Klokany čeká na Letné příští sobotu (26. 10., 17:00). A čekání ve frontě si zkraťte na autogramiádě přímo před vchodem do kamenné prodejny, kde se na vás bude těšit záložník Kamil Vacek. Svěřte celou neděli do rukou Bohemky a již dopoledne vyrazte do Uhříněvsi, kde rezerva Klokanů vyzve Přepeře (10:15).

Bohemka TV