Z derby odcházejí Klokani poraženi

Sparta své šance proměnila a zvítězila.

Z derby odcházejí Klokani poraženi

Na Spartě vyběhl v základní sestavě i Krch, který nahradil Radu. Hned v úvodu po dlouhém autovém vhazování Podaného zakončoval Hůlka, jenže Heča dokázal skvěle míč vyškrábnout na rohový kop. Domácí celek hned svoji první návštěvu hostující šestnáctky využil. Z levé strany odcentroval Frýdek a Kozák na malém vápně usměrnil míč do branky.

AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
Bohemians se po inkasované brance oklepali a hnali se za vyrovnáním. Vodháněl pronikl středem hřiště, za hranicí šestnáctky vypálil přízemní střelu na zadní tyč, ovšem Heča se natáhl a dokázal míč vyrazit ke svým spoluhráčům. O malou chvilku později Vaníček odcentroval z pravé strany a Sáček ve snaze odvrátit nebezpečí hlavičkoval do tyče vlastní branky. Jako první byl u míče Bartek, jehož ránu šajtlí zablokoval Hašek. Míč sebral Pokorný, přihrál doprava Vaníčkovi. Do jeho pěkného centru se hlavou položil Hůlka, jenže Heča vytáhl další skvělý zákrok, když balon famózně vyrazil.

Klokani své šance nevyužili a Sparta trestala. Hložek už byl s míčem ve vápně, přihrál doprava volnému Kangovi a gabonský záložník přesnou střelou na zadní tyč navýšil náskok domácích. Dvoubrankové vedení si Sparta nakonec i do kabin odnesla.

Na úvod druhého poločasu po nedorozumění v obraně Klokanů dostal míč do sítě Frýdek. Hlavní rozhodčí přezkoumával situaci s videorozhodčím, který ho neuznal kvůli ofsajdovému postavení. Jenže hned o chvilku později přihrál právě Frýdek Kozákovi, jemuž vypíchl Pokorný míč k Haškovi, který střelou do šibenice vstřelil třetí branku Sparty.

AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
Záhy vybojoval přímý kop Vaníček, když byl faulován Trávníkem kousek za velkým vápnem domácích. Podaný ale branku netrefil. Na druhé straně se obtáčel Hložek kolem Bartka, ale střílel vedle pravé tyče Le Giangovy branky. Brankář Klokanů se zaskvěl poté proti Haškovi, který střílel osamocený na rohu šestnáctky. Za Klokany střílel ze střední vzdálenosti nad branku Keita.

Dvacet minut před koncem si na centr od rohového praporku nejvýše vyskočil Kaya, který hlavičkou na zadní tyč vsítil čtvrtou branku Sparty.

Klokani tedy v derby neuspěli a z Letné odjeli s prázdnou.