Hůlka: Zaostávali jsme v efektivitě

Lukáš Hůlka popisuje utkání na Spartě.

Hůlka: Zaostávali jsme v efektivitě

Lukáš Hůlka hodnotil derby na Letné, do nějž nastoupil na pozici středního záložníka. Jak viděl on průběh utkání? Více v rozhovoru.

Nastoupil jsi ve středu zálohy.
Speciální úkoly jsem od trenéra nedostal. Zkrátka vím, co trenér od hráče na této pozici vyžaduje, což jsem se snažil plnit. Možná jsme tušili, že Sparta bude mít střed velmi fyzicky vyspělý. Výdrž v běhání je i jedna z mých dispozic. Hráči Sparty jsou technicky vyspělí, ale nevoní jim fyzická hra, což jsem tam také mohl přinést.

Konečný výsledek ovšem neodpovídá obrazu hry...
Když se podíváme na statistiky, střely na branku i mimo ni, tak jsme za Spartou určitě nezaostávali. To se dělo v efektivitě. Je hezké říci, že jsme měli hodně šancí. Realita je bohužel taková, že jsme žádnou z nich nevyužili. Zvlášť v utkání se Spartou to pak o to více chybí a mrzí. Byli jsme dobře připravení. Ať už jde jen o nás hráče, nebo servis od celého realizačního týmu. Sparta nehrála nic, co bychom neočekávali. Jenže byla silná, nebo jsme se v některých situacích zachovali špatně.

Sparta - Bohemians 4:0 (2:0)
Sparta - Bohemians 4:0 (2:0)
Herně byl první poločas hodně nadějný. Jak probíhala poločasová přestávka?
Trenéři nás hlavně podpořili a motivovali, abychom si nemysleli, že je pro nás utkání ztracené. Naopak jsme si ujasnili určitě věci, které jsme v první půli dělali špatně. Když bychom eliminovali silné stránky soupeře, tak můžeme pomýšlet na úspěch. Zápas pak už ale za námi nešel. Sparta vstřelila třetí a čtvrtý gól. My si také nějaké příležitosti vytvořili, ale nenaložili jsme s nimi dobře. Ukázala se efektivita domácích proti naší neschopnosti nebo nekvalitě.