V pátek proti Slovácku

Klokany čeká protivník v podobě největšího překvapení ligy.

V pátek proti Slovácku

Přesně první polovina základní části FORTUNA:LIGY se chýlí ke svému konci. Bohemians porci patnácti zápasů dosáhnou již v pátek večer, kdy v Ďolíčku změří síly se Slováckem. Právě duel s celkem z Uherského Hradiště ve 30. kole (1:1) loňské sezony měl pro Klokany dohru, kdy museli bojovat v poslední skupině a uniknout nevyzpytatelné baráži, což se podařilo. Nyní se ovšem tým okolo střelce Tomáše Zajíce nachází v daleko příjemnějších patrech tabulky. Slovácko se nenápadně drží v první skupině a drží si páté místo před šestým Baníkem s náskokem dvou bodů. Po karetních trestech již budou k dispozici Josef Divíšek, Vlastimil Daníček a Michal Kadlec.

Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 0:0
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 0:0
V týmu již nepůsobí mladý záložník Dominik Janošek, který bojuje o pevnější pozici v kádru Viktorie Plzeň. Mladíci David Machalík s Filipem Kubalou hostují v Třinci. Mužstvo posílil odchovanec Milan Petržela, což pro něj znamenalo konec dlouholetého působení v Plzni. Zkušený Pavel Dvořák byl zapůjčen ze Sigmy Olomouc. Silný útočník Jakub Šašinka hostuje v Uherském Hradišti z ostravského Baníku.

Asistent trenéra Erich Brabec očekává velmi silného protivníka: "Slovácko je těžkým soupeřem, o čemž svědčí postavení v tabulce. Dělají výsledky, které jim přináší body. Trenér je nutí, aby běhali, disponují i kvalitou na střídačce. Uvidíme, v jaké sestavě nastoupí. Ze všech týmů, které v Ďolíčku letos hrály, bude Slovácko asi nejtěžší. My budeme chtít prodloužit naší sérii na domácím stadionu. Pokud by se nám to povedlo, tak by to bylo skvělé."

Derby se Spartou je pro Klokany již minulostí: "Zápas na Letné je již za námi. Já věřím, že si příležitosti vytvoříme i proti Slovácku a proměníme je."

Klokani se již pilně chystají na Slovácko, což poznamenal Lukáš Hůlka: "Už z principu je každý zápas i soupeř jiný. Ať už před půl rokem nebo před týdnem. Vždy je to jen o těch dvou týmech, jak si s tím v daný den a moment poradí. Rozhodně nevnímáme Slovácko jako celek, který by nešlo porazit, ale zároveň ho respektujeme. Budeme se na ně poctivě chystat, uděláme si plán, jak do zápasu jít a připravíme si vlastní hru. Budeme věřit, že nám to vyjde lépe, než na Spartě."

Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 0:0
Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko 0:0
Zápas Bohemians se Slováckem začíná v pátek v 18:00. V přímém přenosu ho můžete sledovat na ČT Sport. Hlavním rozhodčím bude Pavel Franěk. Na čarách mu budou asistovat Pavel Vlasjuk a Miloš Vitner. Čtvrtým sudím bude Pavel Julínek. Jako hlavní videorozhodčí byl delegován Ondřej Berka, spolu s asistentem Ivem Nádvorníkem. Vstupenky budou v prodeji na pokladnách stadionu, který bude otevřen v 17:00. Zpravodajský servis z utkání najdete na sociálních sítích pod hashtagem #BOHSLO nebo přímo na oficiálních profilech.

Bohemka TV