Další boj o body nás čeká v Mladé Boleslavi

Bohemians se po roce vrací do města automobilů. 

Další boj o body nás čeká v Mladé Boleslavi

Přesně po týdnu se do boje znovu pustí vršovičtí Klokani, kteří se v pátek večer představí v Mladé Boleslavi. Proti bude opět soupeř z první skupiny v tabulce. Středočeši se nachází na pohárové čtvrté příčce, na níž se propadli po ztrátě v Olomouci. Na třetí pozici je vystřídal Jablonec díky vítězství v Karviné (1:0). Síla Mladé Boleslavi spočívá především v ofenzivě. V kádru najdeme nejen nejlepšího ligového střelce Komličenka, ale i Marka Matějovského, který si připsal už pět asistencí, čímž se dostal do čela ligy v této statistice.

Kádr Středočechů posílil zkušený obránce Daniel Pudil. V týmu i nadále hostuje plzeňský Pavel Bucha. Z Karviné přišli Lukáš Budínský s Tomášem Wágnerem.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 3:0 (2:0)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 3:0 (2:0)
Za větším herním vytížením putoval Dominik Mašek, kterého si trenér Csaplár vybral do Zlína. Na zahraniční angažmá do polského týmu Jagiellonia Białystok odešel Tomáš Přikryl. Obránce Petr Mareš hostuje v Teplicích a Ladislav Takács v pražské Slavii.

Mladá Boleslav představuje velkou sílu v ofenzivě, což neopomenul asistent trenéra Erich Brabec: "Je to hodně nepříjemný soupeř. Doma poprvé prohráli vlastně až před dvěma týdny s Libercem, jinak doma porazili Spartu i Plzeň. Navíc mohli vézt bod z Edenu, jenže Mešanovič neproměnil v závěru pokutový kop. Vepředu disponují obrovskou kvalitou. V defenzivě za poslední dva duely obdrželi pět branek, z čehož si budeme chtít vzít příklad. Pojedeme tam s cílem získat body, abychom napravili náš poslední zápas proti Slovácku."

Určit hlavní silnou stránku soupeře lze ovšem velmi těžko: "Umí si vyhovět v kombinační hře, ale i při dlouhých míčích a standardních situacích. Jsou silní všeobecně, i v individuálních soubojích jeden na jednoho. V útoku jsou velmi nebezpeční Komličenko s Mešanovičem. Za nimi je podporuje trojlístek Matějovský, Budínský a Bucha. V obraně navíc hraje zkušený Pudil a v brance se jim velmi slušně rozchytal mladý Stejskal. Dříve dostávali hodně gólů, ale věděli, že jich dokáží i hodně dát."

Marodku Klokanů bohužel žádný z pasažérů neopustil: "Z pětice středních záložníků máme zdravého Jindřiška s Radou. Na Spartě ve středu pole naskočil Hůlka, který svěřenou roli zvládl dobře. Proti Slovácku hrál na té pozici i Havel. Konkurence na pozici středních záložníků sice není velká, ale musíme si s tím poradit. Nechtěl bych ovšem mluvit o úzkém kádru, neboť musíme i některé hráče posílat na tribunu. Teď je jen na nás, abychom vybrali správnou sestavu."

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 3:0 (2:0)
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 3:0 (2:0)
Brankář Patrik Le Giang se spolu s týmem ofenzivní síly soka rozhodně neleká: "Mají obrovskou útočnou sílu, o tom není pochyb. V posledním domácím zápase prohráli s Libercem, takže se určitě porazit dají. Věřím, že konečně už prolomíme naší negativní bilanci na venkovních hřištích a přivezeme si tři body."

Zápas začíná v pátek s úderem 18. hodiny. V přímém přenosu ho vysílá stanice ČT Sport. Trio sudích utvoří hlavní Emanuel Marek s asistenty Janem Patákem a Petrem Caletkou. Čtvrtým sudím bude Jan Machálek. U videa budou na utkání dohlížet Petr Ardeleanu a David Hock. Zpravodajský servis najdete na sociálních sítích pod hashtagem #MBLBOH nebo na našich oficiálních profilech.