Po rychlém obratu se raduje Boleslav

Klokani nedokázali své šance proměnit a body si tak nevezou.

Po rychlém obratu se raduje Boleslav

Trenérský štáb Klokanů udělal v základní sestavě několik změn. Ve středu zálohy naskočil Krch vedle Jindřiška. Premiéru v letošní sezoně si odbyl Jiří Bederka. Hned v úvodu vyslal prudkou ránu Budínský, jenže Le Giang se vymrštil ke své levé tyči a skvěle míč vyrazil na rohový kop.

Po deseti minutách sebral ve středu hřiště míč Vodháněl, proháčkoval se do šestnáctky a předložil balon Bartkovi, který střelou z prvního doteku zamířil přesně na zadní tyč, čímž poslal Bohemians do vedení.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
Za domácí tým odpověděl Komličenko, ale branku Bohemians netrefil. Naopak další gól mohli přidat Zelenobílí. Centr Podaného od rohového praporku zakončil Krch, jehož hlavičku tečoval Fulnek přímo do břevna boleslavské branky. Nádherný slalom mezi protihráči pak předvedl Vodháněl, ale jeho střelu lapil u své pravé tyče Stejskal. Chvilku před pauzou odcentroval z pravé strany Bucha, v šestnáctce Klokanů zakončil hlavou Mešanovič, ovšem Le Giang vytáhl další ze zásoby svých famózních zákroků, když skvěle vyrazil balon na roh.

Jenže hned krátce po pauze přišel rychlý zvrat Boleslavi. Nejprve odcentroval zleva Ladra a Mešanovičova hlavička znamenala vyrovnání. Vzápětí se sice Ladra nedostal ke střele, ale přihrál Budínskému, jehož rána levačkou se zastavila až v síti, takže domácí rázem vedli.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905
K vyrovnávací trefě měli Klokani blízko o pár minut později. Vodháněl předvedl další průnik k brance, míč se dostal ke Krchovi, který nastřelil břevno domácí branky. Na druhé straně postupoval z levé strany vstříc brance opět Mešanovič, ale branku o kousek netrefil, stejně jako o pár minut později Ladra. Velkou šanci měli Bohemians, když střídající Ugwu našel před brankou Havla, ten zakončoval ve skluzu, jenže Stejskal neuvěřitelně míč vyrazil na rohový kop. V nastaveném čase byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen Ugwu a Klokani dohrávali v deseti lidech.

Bohemians měli na hřišti Mladé Boleslavi několik šancí k vyrovnání, ale bohužel se nepodařilo je proměnit, takže se z města automobilů vracejí bez bodů.