Domácí rozloučení proti Ostravě

K poslednímu utkání do Ďolíčku přijede nepříjemný Baník. 

Domácí rozloučení proti Ostravě

Dlouhá podzimní část se pomalu ale jistě chýlí ke svému konci. Již v pátek se Klokani naposledy představí na domácím stadionu a jako soupeř přijede ostravský Baník. Slezané disponují našlapaným kádrem, s nímž myslí na vyšší umístění, než je aktuální šestá příčka. Jenže svěřenci trenéra Bohumila Pánika zvítězili od poloviny října pouze dvakrát. Doma porazili jednoznačně Zlín (4:0) a Karvinou (3:0). Před vlastními fanoušky přišly ztráty s Olomoucí (2:2) a naposledy i Opavou (0:0), ale v tomto derby dohrával Baník druhý poločas v deseti. Nedařilo se ani venku, neboť po porážkách v Plzni (0:3) a na Slavii (0:4) přidala Ostrava pouze bod ze hřiště tápajících Teplic.

Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 0:1 (0:0)
V dresu Baníku najdeme i bývalé hráče Klokanů. V brance gólmana Viktora Budinského. Ve středu zálohy pak Milana Jiráska, který v pátek s velkou pravděpodobností nastoupí v základní sestavě. Nejčerstvější posilou na trase Bohemians - Baník je rychlonohý Rudolf Reiter, jenž v posledních dvou zápasech kvůli zdravotním problémům nenastoupil. Klokani si budou muset dát pozor i na Kuzmanoviče, kterého kouč Baníku při absencích využívá i na kraji záložní řady. Krom zraněných se budou muset ostravští obejít i bez hráčů s disciplinárním trestem. Před týdnem byl vyloučen středopolař Adam Jánoš a minimálně utkání v Ďolíčku se ho týkat nebude. Na trávník nevyběhne ani útočník Tomáš Smola, který si bude odpykávat trest za čtyři žluté karty.

Asistent trenéra Erich Brabec si je vědom, jak velká síla bude proti Klokanům v pátek stát: "Baník je hodně těžký soupeř. Vím, že Bohemka s ním má dlouho problémy a nedaří se ho porazit. Prezentují se fyzicky náročným stylem hry a v poslední době i často mění rozestavení. Uvidíme, v jakém nastoupí proti nám. Kvalitu mají zejména v ofenzivě, hráči se nebojí jít do šestnáctky, jsou zkušení."

Ostrava v posledních zápasech nezažívá úplně povedené období: "Jdou postupně nahoru. Kvalitní bezesporu jsou. Proti Opavě dohrávali druhý poločas v početní nevýhodě. Umí si poradit, i když se jim někdy nedaří. Doma vyřadili z poháru Slavii, což také o jejich síle hovoří."

Klokani se oklepali po smolné porážce v Plzni: "Od té doby, co jsme s hlavním trenérem Luďkem Klusáčkem v Bohemce, tak jsme hráli na Spartě, v Mladé Boleslavi a Plzni. V těch zápasech jsme výsledkově neuspěli, ale herně ano. K bodům jsme neměli daleko. Kluci si to osahali a vidí, že můžou hrát opravdu s každým. Je to poslední domácí utkání v této sezoně. Chceme se s fanoušky rozloučit úspěšně a prodloužit sérii, kterou v Ďolíčku máme."

Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava 0:1 (0:0)
Cíl Klokanů zůstává stejný, což potvrdil Kamil Vacek: "Během mého působení jsme hráli s Baníkem vždy jen venku. Pokaždé to bylo hrozně těžké utkání. Máme k nim velký respekt, v horních patrech tabulky se nepohybují náhodou. Věřím, že společně s fanoušky potvrdíme, jak umíme hrát, získáme body a konec podzimu bude dobrý."

Zápas Bohemians s Baníkem Ostrava začíná v pátečních 17:30 hodin. Jako hlavní sudí přivede hráče na plochu Petr Cieslar spolu s asistenty Jiřím Moláčkem a Milošem Vitnerem. Funkci čtvrtého sudího vykoná Pavel Julínek. U videa na utkání dohlédnou Petr Ardeleanu a Marek Podaný. V přímém přenosu bude zápas vysílat stanice ČT Sport. Vstupenky jsou v prodeji na internetové síti Ticketportal.cz. a k mání budou i na pokladnách stadionu hodinu před utkáním. Při čekání na začátek utkání využijte i nabídku svařáku na Náměstíčku a v kotli. Před zápasem si dojděte k fanshopu pro podpis Lukáše Pokorného. Před nastoupenými aktéry duelu pak budou předány vydražené rukavice Patrika Le Gianga.  

Bohemka TV