Z výhry se raduje Ostrava

Baník se dvakrát prosadil po pauze a odváží si tři body.

Z výhry se raduje Ostrava

Proti Baníku se do základní jedenáctky vrátili Vodháněl s Havlem. Na pravém kraji obrany nastoupil Köstl a v útoku pak Ugwu. Právě forvard Klokanů se hnal do první šance, ale pálil jen do boční sítě. Poté centroval od rohového praporku Vacek, ale Köstl hlavičkoval vedle branky.

Nebezpečnější byli Klokani. Vodháněl prostrčil míč Havlovi, který přihrál pod sebe Ugwovi, ale střelu útočníka Klokanů tečovala obrana Baníku kousek vedle tyče na roh. Od praporku centroval Vacek na Hronka, proti jeho hlavičce k tyči se vymrštil Laštůvka a vyrazil ji na roh. V závěru poločasu za hosty střílel Jirásek, ale proti němu vystoupil Hůlka a střelu zablokoval. Do kabin se tak šlo bez branek.

Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava
Bohemians Praha 1905 - FC Baník Ostrava
Krátce po přestávce odcentroval z pravé strany Havel a Podaný hlavičkoval na zadní tyči do náruče Laštůvky. Před uplynutím hodiny hry se zničeho nic dostali hosté do vedení. Kuzmanovič podstoupil tvrdý souboj v šestnáctce, míč se odrazil k Diopovi, který poslal Ostravu do vedení.

Do šance se dral deset minut před koncem střídající Keita, když skvěle zabojoval, ale ve skluzu střílel těsně vedle. Na opačné straně si ve vápně Klokanů zpracoval míč Kuzmanovič a přesnou trefou k tyči pojistil vedení Baníku. Vedení už si hosté pohlídali a jako první tým odjeli z Ďolíčku s vítězstvím.