Köstl: S proměňováním šancí se trápíme

Obránce Daniel Köstl popisuje zápas s Ostravou.

Köstl: S proměňováním šancí se trápíme

Duel s ostravským Baníkem komentuje Daniel Köstl. Jak se cítil na pravém kraji obrany, nebo hlavní problém Klokanů? Více v rozhovoru.

Nastoupil jsi znovu na pravém kraji obrany. Jaké to pro tebe je?
Původně jsem sice střední obránce, ale myslím, že defenzivní posty zvládnu. Shodou okolností vyšla situace tak, že jsem šel na beka. Musím se s tím popasovat, tým potřebuje pomoci. I pro mě je samozřejmě dobře, že jsem se dostal do základní sestavy a uvidíme, jak to bude dále pokračovat. Zatím to vítězné nebylo, ale doufám, že se to zlomí.

Dostáváš od trenéra Klusáčka nějaké rady?
Chce po mě hlavně stoprocentní plnění defenzivní činnosti. A pak nadstavbu, která ke krajním obráncům patří. Podpořit i ofenzivu, o což jsem se snažil. Hlavní je ovšem obrana.

Bohemians - Baník Ostrava 0:2 (0:0)
Bohemians - Baník Ostrava 0:2 (0:0)
V první půli jsme měli šance, ale po pauze se obraz hry změnil.
Určitě je to efektivita. Trápíme se s tím delší dobu. Do příležitosti jsme schopni se dostat, ale neproměníme ji. Naopak soupeř se prosadí a nás to strašně štve. Nepotkali jsme se s tím poprvé. Jednou se to ale zlomí a začneme šance proměňovat.

První inkasovaný gól byl hodně nešťastný...
My nejsme takový tým, abychom každého poráželi rozdílem třídy. Musíme proměnit své šance, protože rozhodovat může i jediný gól. Povětšinou ho dá soupeř.

Jak jsi viděl Havla s Procházkou, po kterém měla nejspíše být nařízena penalta v náš prospěch?
Havlis (Milan Havel - pozn. red.) stál před Procházkou. Nevím, zda tam bylo nějaké zatáhnutí. Musel bych se na to ještě jednou pozorně podívat, jenže už to stejně nezměním.