O podzimu můžeme hovořit jedině pozitivně

První polovinu sezony hodnotí trenér U14 Martin Lilling.

O podzimu můžeme hovořit jedině pozitivně

Jak hodnotíš podzimní účinkování tvých svěřenců?
Nejspíš ani nelze hovořit jinak, než pozitivně. Tým přišel od předchozího trenéra Mesteka velmi dobře připraven, hráči jsou pracovití a dobře nastavení. Je v něm poměrně vysoký počet talentovaných hráčů, což se projevilo hned po týdnu přípravy, kdy jsme obsadili třetí místo na tradičně silně obsazeném turnaji v Hradci Králové.

Korespondoval s tím i herní projev mužstva?
V mistrovské soutěži jsme prohráli pouze jedno střetnutí a po podzimu skončili taktéž na třetím místě za Spartou a Slavií. Pokud se podíváme na náš herní projev během soutěže, drželi jsme si po celou dobu solidní standard a až na nepovedené utkání na Spartě, kde jsme trošku podlehli dojmu, že s nimi budeme hrát otevřenou partii, můžeme být spokojeni. Asi nejlepší výkon kluci předvedli v Českých Budějovicích, kde se hrál oboustranně skvělý zápas nahoru dolů. Obecně je tento tým lepší do ofenzivy, než defenzivy, což v Bohemce není úplně obvyklé.

Můžeme očekávat personální změny v kádru?
Dobré výsledky a solidní hra s sebou samozřejmě přináší tradiční zájem Sparty a Slavie o naše hráče, takže je trošku otázka, jak tento tým bude vypadat za rok, za dva. Jeden ofenzivní hráč odešel hned z kraje září do Slavie, o další je zájem nyní, tak uvidíme. Pokud se budeme bavit o doplnění týmu, je určitě třeba zvýšit konkurenci na defenzivních postech. A to nejpoději v létě, protože z mých zkušeností vím, že v kategorii U15 už proti nám budou týmy nastupovat s cílem uhrát jakýmkoliv způsobem body a snaha o fotbal z jejich pohledu půjde stranou. Kdežto nyní ještě pořád ten fotbal chtějí hrát.

Co vás čeká ve druhé polovině sezony?
Do zimní přípravy tedy půjdeme s tím, abychom na jaře dokázali navázat na předvedené výkony, naši hráči prokazovali progres ve výkonnosti a fotbal je bavil. K tomu nám poslouží množství přípravných utkání, dva halové turnaje a dobré tréninkové podmínky. Ať už na Jarově, nebo na hřišti Újezdu. Na jaře pak pojedeme na turnaj akademií Magic Cup na Šumavu a zúčastníme se kvalitně obsazeného turnaje v Holandsku.