Nejstarší kategorie žen má za cíl postoupit

Vedení DFK zhodnotilo uplynulou část podzimní sezony.

Nejstarší kategorie žen má za cíl postoupit

Jak hodnotíte podzimní část sezóny z hlediska úspěšnosti jednotlivých kategorií?
Neradi hodnotíme mezi úspěchem a neúspěchem, protože v rámci našeho klubu jde o velmi specifickou záležitost, která se odvíjí dle aktuální situace v jednotlivé kategorii, ale přesto se pokusíme otázku zodpovědět.

Ženy:
Zde je velké zklamání z průběhu podzimní části soutěže a to jak z hlediska výsledků, tak i přístupu
a zodpovědnosti naplnit naše i osobní cíle. Pracujeme však na zlepšení/změnách, aby jarní část soutěže odpovídala našim představám. Tedy posunout ženy tam, kam dle našeho názoru patří.

Dorostenky:
Spokojenost přišla až v posledních zápasech, v nichž bylo vidět, že tato kategorie nepatří na místo,
kde se aktuálně v tabulce nachází. Je stále co zlepšovat, a to hlavně po psychické stránce, kdy je nutnost věřit si každý zápas a nevzdat jej, i když se zrovna nedaří.

Velmi nás těší nefotbalová stránka, a to soudržnost a přátelství, které dorostenky nastavily. V případě příchodu mladší nebo nové hráčky je naprosto pohlcena kolektivem. Tím je usnadněna práce trenéra, který pracuje s pozitivní energií a chutí se učit novým věcem.

Žákyně:
Vzhledem k rozrůstající se Klokaní rodině jsme mohli konečné přihlásit i kategorii žákyň, kde jsme neznali úroveň soupeřů, šli do soutěže s pokorou a hlavně s cílem se učit v této věkové kategorii. Dali jsme prostor holkám, které buď ještě potřebují čas se zdokonalit, nebo nasbírat zápasové zkušenosti.

Přípravka:
Pro tento rok je přihlášena mimo vlastní dívčí soutěž i do pražské chlapecké soutěže. V rámci dívčí soutěže jsme se dočkali neskutečného zážitku. Zároveň máme důkaz, že jdeme správnou cestou. Holky dokázaly konkurovat týmům, které je v předchozí sezoně porážely a zaslouženě se utkají v jarní části se špičkou v této kategorii.

V chlapecké soutěži nám nejde o výsledky, ale o to aby si nejmenší Klokanky plnohodnotně zahrály
a získaly zkušenosti. Zmíněná kategorie je závislá na rodičích a my jsme velice šťastní, že takové máme. Zejména za jejich přístup, pochopení, pomoc a podporu vůči dětem. Pro nás představuje největší odměnu, když sami rodiče věří, že naše práce má smysl, pomáhá jejich dětem mít radost ze sportu a že vědí, co znamená být součástí klubu Bohemians.


Ženy se momentálně nachází na 2. místě divize. Jste s umístěním spokojeni?
Být druhý se může zdát pozitivní, ale naše představa byla na začátku sezóny odlišná. Náš tým žen měl získat plný počet bodů a jasně přehrávat soupeře. Bohužel se tak nedělo zejména v rámci herní kvality, která nebyla dle očekávání. Postup do ČFLŽ je stále v našich rukou. Vše záleží jen na hráčkách, jak k tomuto cíli přistoupí svou zodpovědností a chutí podávat maximálně soustředěný výkon v každém zápase i tréninku.

Čemu přisuzujete úspěch zejména v náborové činnosti?
Rok 2019 byl pro nás v oblasti příchodu nových hráček velmi úspěšný. I díky tomu jsme mohli přihlásit soutěže přípravek v Praze a žákyň. Vše je důsledkem systematické práce v rámci náborů, prezentace klubu a naší filozofie, která je pro tento sport ojedinělá, na což jsme právem pyšní. Zásluhu na tom mají všichni, kdo v DFK Bohemians Praha 1905 působí a chápou, proč jsme nastavili tuto cestu, která je občas trnitá, ale vidíme v tom budoucnost a rozvoj dívčího fotbalu.

Jaké máte cíle na jaro v rámci všech kategorií?
Vzhledem k tomu, že jsme v některých kategoriích na startovní čáře, jsou naše cíle skromné, ale pro budoucnost zásadní. Nejstarší kategorie má za cíl postoupit do vyšší soutěže. U dívek budeme nejšťastnější, pokud si fotbal zamilují, budou hrát s láskou, půjdou na zápas nebo trénink s radostí, získají nové kamarádky a budou hrdě reprezentovat jméno Bohemians.

Čeho chcete doáhnout v dlouhodobém horizontu?
Ze skromných a dílčích cílů získáme zásadní, který je v dlouhodobém hledisku pro nás obrovskou motivací.
Vychovat si vlastní hráčky a trenéry(ky), které v dospívání, či dospělém věku, budou svou kvalitou, rozumem, chutí, pracovitostí, hrdostí bojovat.