V týmu funguje zdravá rivalita

Hodnocení podzimu U12 se ujal trenér David Mestek.

V týmu funguje zdravá rivalita

Jak zvládají kluci přechod z přípravky do mladších žáků?
S přechodem do kategorie mladších žáků si kluci musí zvykat na větší hřiště, ale i více hráčů (polovina hřiště, forma 7+1). I když v závěru minulé sezony (konec starší přípravky) byli kluci konfrontováni s novým způsobem, transformace probíhala postupně. Ne všichni hráči se dokázali adaptovat. Je to jako s učením, někomu to jde hned a jiný si zvyká déle. Ale nebojím se říci, že nyní drtivá většina hráčů ví, jak se forma 7+1 hraje.

V čem se liší tréninky a kde mají kluci silné stránky?
Tréninky jsou jiné v náročnosti, rychlosti, intenzitě, rozhodování a v detailech. Tyto podstatné věci ostatně rozhodují zápasy. Na vše mají kluci v zápase méně času. Přebírání míče, z jaké strany bránit soupeře a další aspekty fotbalu...

Jak hodnotíte uplynulou část sezony?
Podzim se klukům docela povedl. Domnívám se, že v týmu je zdravá rivalita, která ale nepřesahuje hranice, a i díky ní se kluci navzájem povzbuzují a zlepšují. Vyskytly se zápasy, turnaje, které se nepovedly podle představ. Kluci procházejí vývojem (sociálním, fyziologickým i sportovním), a proto je jejich výkonnostní křivka ještě nestálá. Na hráčích sledujeme velký výkonnostní i charakterový posun.

Na jaký zápas vzpomínáte nejraději?
Viděl bych to na dva zápasy. Jednak mistrovské utkání s Viktorií Plzeň, kam jsme jeli bez některých „opor“ týmu a dokázali z Plzně odvézt 3 body za skvělou hru a výkon. V tomto zápase se objevily všechny herní činnosti, které kluky učíme a oni je dokázali skoro bez chyb přenést do utkání. Poté přípravné utkáni v Hradci Králové s místními „Votroky“. Tento tým je jeden z nejlepších, ba i nejlepší tým v republice ročníku 2008 (U12). Jsou rychlostně, silově, ale i technicky velice dobře vybavení. My s nimi zvládli sehrát kvalitní, pěkné a dramatické utkání. I trenéři soupeře uznali, že s výkonem, kterým jsme prezentovali se dlouho nesetkali. Jinak řečeno, nikdo je tak nepotrápil.

S jakým cílem vstupujete do druhé části sezony?
Cíle do jarní časti jsou jednoduché. Pokračovat v nastavené cestě. Tvrdě a poctivě pracovat na vytyčených cílech. Udržet nastolený výkonnostní progres. Pokud se budeme bavit o soutěži, tak tabulku nějak zvlášť nesleduji, ale bylo by příjemné vidět se opět v horních patrech.