Chceme se posunout do lepších pater

Podzim kategorie U15 okomentoval Jaroslav Mašek.

Chceme se posunout do lepších pater

Jak hodnotíte dosavadní průběh sezony?
Podzimní část proběhla podle mých představ. Sice jsme střídali dobré výkony se slabšími, ale to se v této kategorii dá předpokládat, že hráči neudrží výkonnost po celou sezonu. S určitými výhradami označuji naše počínání v soutěži za kladné.

Jste trenérem nejstarším žákovské kategorie. Kluky čeká přechod do mladšího dorostu...
Příprava v této kategorii probíhá standardně k starším žákům. To znamená, že se nejvíce klade důraz na individuální a herní dovednosti. Samozřejmě kvůli přechodu do dorosteneckých kategorií se více věnujeme taktické, silové a kondiční připravenosti.

Jaký zápas byl pro vás v první části sezóny nejtěžší? 
Nejtěžší utkání bylo určitě se Spartou. Zejména kvůli tomu, že jsme přijeli na Strahov jen s dvěma hráči na lavičce náhradníků. Hrajeme totiž ještě jednu soutěž, kde jsou využíváni hráči z kategorií U13, U14 a U15. Tentokrát se obě utkání hrála ve stejný čas. První poločas jsme odehráli naprosto vyrovnaně. Bohužel se během něj zranil náš nejlepší střelec a museli jsme střídat. Poločas skončil lépe pro Spartu (1:2), když druhý gól padl nešťastně v nastaveném čase. Sparta do druhého poločasu poslala hned 7 nových hráčů a zejména v posledních 15 minutách nás doslova deklasovala (1:7). O týden později jsme hráli se Slavií, což je podobný soupeř a tentokrát byl duel velmi vyrovnaný a kvalitní. Bohužel jsme ho opět nezvládli výsledkově a po velkém množství neproměněných šancí prohráli (0:2). Ale kluci si potvrdili, že i s takovým soupeřem jako je Slavia, dokáží držet krok.

Bodově se týmu tolik nedařilo, ale herní projev nebyl špatný...
Jak už jsem naznačil v předchozí odpovědi. Vyjmou již zmíněné Sparty jsme herně byli všem týmům vyrovnaným, nebo i lepším soupeřem. Bohužel nás dost trápila koncovka, což můžeme za vinu přikládat i tomu, že nám v letě odešel do Sparty nejlepší střelec minulé sezony (29 branek), kterého se nám nepodařilo nahradit.

Jaké jsou vaše cíle na jarní část sezóny?
Jdeme si stále za svým. Připravit kluky nejlepším možným způsobem do dorostenecké kategorie. Co zlepšovat je také v individuálních a herních činnostech. Samozřejmě se chceme posouvat tabulkou do lepších pater.