Vítězství vystřelili Vaníček s Keitou

Bohemka zaslouženě porazila ukrajinský Dnipro-1.

Vítězství vystřelili Vaníček s Keitou

V brance proti Dnipro-1 nastoupil Roman Valeš. Poprvé byl od svého letního zranění v základní sestavě středopolař Vladislav Levin. Na lavičku náhradníků usedl David Bartek. V úvodu se snažil proniknout do šestnáctky Belayev, což mu obrana Bohemky nedovolila. Záložník tak přihrál doleva na Goncalvese, jenže ten centroval nepřesně. Po narážečce s Korkishkem postupoval Kogut na Valeše, ale brankář Bohemky si zkušeně počkal a jeho pokus o lob skryl v rukavicích. Vzápětí našel Schumacher ve středu hřiště Vaníčka. Mladý záložník Bohemians si připravil míč na střelu, ovšem ránu na zadní tyč zvládl gólman Znovenko vytěsnil na rohový kop.

Klokani byli blízko vstřelenému gólu po dvaceti minutách. Podaného prudký centr byl tečován a na zadní tyči se snášel k osamocenému Schumacherovi, jemuž chybělo jen málo, aby míč hlavou usměrnil do sítě. Německý obránce byl v akci i o minutu později. Po výměně balonu s Levinem vypálil doprostřed branky z hranice šestnáctky, kde stál připravený Znovenko.

SC Dnipro-1 - Bohemians Praha 1905
SC Dnipro-1 - Bohemians Praha 1905
Bohemians po faulu na Hronka zahrávali standardní situaci. Exekutor Rada vypálil k pravé tyči, ale brankář Dnipru-1 zvládl nepříjemnou střelu vyrazit pryč. Klokani byli v první půli nebezpečnější, ale žádnou ze svých střel v gól neproměnili.

Chvilku po začátku druhého poločasu se zničehonic radoval ukrajinský celek. Novic na hřišti Supryaogo pláchl s míčem svým strážcům, před Valešem zachoval chladnou hlavu a jemnou technickou střelou poslal svůj tým do vedení.

Odpověď Klokanů na sebe nenechala dlouho čekat. Hronek vystihl rozehrávku Batagova ve středu hřiště a přihrál Puškáčovi. Vysoký útočník okamžitě průnikovou přihrávkou našel Vaníčka, který prudkou střelou srovnal krok. Bohemka mohla i vést. Hronek připravil šanci Pulkrabovi, ale jeho střela letěla kousek vedle tyče.

Další šanci Bohemians vypracoval Novák. Čerstvě osmnáctiletý záložník se individuálně prosadil na hranici velkého vápna, prostrčil míč do uličky na Keitu, jehož na přední tyči vychytal Znovenko. Pět minut před koncem se po ose Köstl - Keita - Ugwu dostal míč k Podanému, jenž mířil technicky, ale bohužel těsně vedle.

Zelenobílí ovšem dokázali rozhodnout. Dostál přesně odcentroval na malé vápno, kde si zpracoval na prsa míč Keita a nekompromisně zavěsil, čímž zajistil obrat a výhru Bohemky.