#KLOKANIKLOKANUM

Při Vršovickém derby odstartujeme sbírku na pomoc Austrálii.

#KLOKANIKLOKANUM

Desítky lidských životů, tisíce zničených staveb a obytných domů a přes miliardu uhynulých zvířat si vyžádaly požáry po celé Austrálii na konci loňského a začátku letošního roku. Ve spáleniště se proměnila plocha 103 000 kilometrů čtverečních půdy. To je plocha odpovídající přibližně 1,3 České republiky. Ekologové z Univerzity v Sydney a australská pobočka Světového fondu na ochranu přírody (WWF) odhadují, že požáry zahubily už více než miliardu zvířat. V požárech uhořely podle odborníků tisíce klokanů a medvídků koala.

Protože náš klub má k Austrálii obrovskou historickou vazbu, rozhodli jsme se nejen proto společně s DFB a fanoušky Bohemians pomoci. Nyní vám představujeme několik forem, jak se k pomoci můžete připojit společně s námi.

Výtěžek z magazínu
Zakoupením magazínu Klokan přispějete částkou 20 Kč. Na konto pomoci totiž věnujeme veškerý výtěžek z prodeje klubového bulletinu během zápasu se Slavií.

Vhození kelímku do Bednyho bedny nebo odnos domů
Pokud si dáte v Ďolíčku nápoj, dostanete ho v plastovém kelímku zálohovaném částkou 50 Kč. Kelímek, prosíme, nevracejte. Odneste si ho na památku domů nebo ho vhoďte do Bednyho bedny bez nároku na vrácení zálohy. Pak i tato padesátikoruna poputuje na konto pomoci.

Dvě koruny za každého
Až budete poslouchat hlášení o návštěvnosti, vynásobte ho dvěma. Právě takovou částku přidáme k celkové sbírce. Dvě koruny z každého návštěvníka dnešního Vršovického derby, včetně čestných hostů, VIP a fanoušků soupeře.

Dárcovská placka a samolepka
Ve fanshopu a u kamelotů v Ďolíčku můžete zakoupit památeční suvenýr za 50 Kč s motivem #KLOKANIKLOKANUM. Vyberte si připínací placku nebo samolepku, nejlépe obojí. Do posledního haléře tržbu za tyto produkty přidáme ke kontu pomoci.

Peněžní příspěvky
Pokud chcete přispět přímo finančně, můžete využít dvě cesty. Bezhotovostně lze zasílat příspěvky na sběrný účet DFB, které následně takto vybranou částku poukáže dál příjemci pomoci. Tyto platby nebudou připisovány jako vklady na konto DFB, jedná se pouze o zprostředkovatelskou pomoc. Číslo účtu je 2800027999/2010 a variabilní symbol je potřeba uvést 19052020. Druhou možností je vhození příspěvku do sběrné kasičky, která bude na dostupném místě v Ďolíčku. Přesné umístění pokladničky několikrát uslyšíte z hlášení hlasatele.

V neděli tato sbírka startuje. Ukončena bude při následujícím utkání 1. března s Karvinou. Následně 3. března oznámíme celkový výtěžek, který popotuje na konto Bushfire Emergency Wildlife Fund. Zoos Victoria, nezisková organizace, která v Austrálii sdružuje tři zoologické zahrady včetně té v Melbourne, zřídila tuto speciální sbírku na pomoc ohroženým druhům zvířat a jejich životnímu prostředí zasaženému požáry. Vybrané peníze půjdou jednak na urgentní veterinární péči a jednak na podporu vědeckého výzkumu, jenž bude zaměřen například na stanovení vhodné náhradní výživy pro přeživší zvířata, která oheň připravil o přirozené zdroje potravy.

Jménem Bohemky vám všem srdečně děkujeme za pomoc. Celou kampaň s námi můžete sdílet pod hashtagem #KLOKANIKLOKANUM na sociálních sítích. Bohemka je víc, než jen fotbal. My všichni jsme Bohemka!