Jaro zahájíme bitvou o Vršovice

V neděli budeme bojovat o body a pomáhat Austrálii.

Jaro zahájíme bitvou o Vršovice

Týdny čekání, natěšenosti a nervozity pomalu spějí ke svému konci. V neděli vypukne v Ďolíčku velká bitva s pražskou Slavií. Soupeř z Edenu v zimní přípravě zvítězil nad Valerenga IF (3:1) a v generálce nad švédským Hammarby IF (4:2). Na soustředění v Portugalsku ještě svěřenci trenéra Trpišovského prohráli s Brondby IF (0:2) a AGF Aarhus (3:4 po penaltovém rozstřelu). V tuzemských podmínkách se Slavia utkala s druholigovým Ústím nad Labem (0:1) a Českými Budějovicemi (3:3).

Slavia na podzim vypadla z MOL Cupu, ale i Ligy mistrů. Na jaře ji tak čeká "pouze" FORTUNA:LIGA, a proto v zimě došlo ke zúžení kádru. Do anglického West Hamu odešel středopolař Tomáš Souček. Jeho kolega Josef Hušbauer hostuje v německých Drážďanech. Stejnou formou působí útočník Mick Van Buren v nizozemském ADO Den Haag. Zkušený forvard Milan Škoda odešel do tureckého Çaykur Rizespor. Záložník Jan Sýkora bude i na jaře hostovat v týmu severočeského Jablonce. Obránce Jaroslav Zelený hostuje v Mladé Boleslavi.

Do svých řad ovšem vedení aktuálního lídra tabulky získalo několik nadějných hráčů. Jedním z nich je Patrik Hellebrand ze Slovácka. Pak obránce David Zima z Olomouce, který naskočil i do prosincového duelu proti Klokanům (1:1). Plnohodnotným hráčem týmu už je i Lukáš Provod, který předtím hostoval v Edenu z Plzně. Z hostování v Liberci si Slavia stáhla útočníka Petara Musu. Poslední posilou se stal obránce Mohamed Tijani, jenž byl zapůjčen z druholigové Jihlavy.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:3 (0:2)
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:3 (0:2)
Klokany čeká dle trenéra Luďka Klusáčka "rozdílná" Slavia: "Já si myslím, že budeme hrát úplně proti jiné Slavii. Běhavý, agresivní charakter hry jim zůstane. Hlavně Souček jim bude hodně chybět. Rozhodně je odchody poznamenají. Odešli Škoda se Součkem, což byli dva excelentní hlavičkáři. Standardní situace kopal Pepa Hušbauer výborně. Když byli v nesnázích, tak si standardkou pomohli. V tom to bude teď pro ně těžší."

I Slavia se potýká s problémy na pozici hrotového útočníka: "Za mě byl Milan Škoda nejlepší útočník Slavie. Rozhodli se jít cestou bez něj, což nechci nijak hodnotit. Myslím si, že jim chybět bude."

Všichni mají jistě v paměti inkriminovaný moment z posledního vzájemného duelu v Ďolíčku, který otočil atmosféru na stadionu: "Pro trenéra je to hrozně těžká situace. Místo vedení rázem čelíte pokutovému kopu. Dokážu si představit, co situace provedla s hráči. Srazí je to strašně psychicky do kolen. Fotbal je pěkný v tom, že nevíte, co se v zápase stane. Něco podobného bych rozhodně zažít nechtěl."

V zimní přípravě Klokani často měnili rozestavení: "Volba záleží i na hráčích, které máme pro daný zápas k dispozici. Musíme vycházet z toho, kdo je zdravý a plně připravený. Podle toho se budeme rozhodovat. Na výběr máme z několika rozestavení a během jara určitě všechny využijeme."

Nedělní derby vyhlíží i hráčská kabina a Lukáš Hůlka přiblížil pohled na soupeře: "Pokud odejdou z týmu hráči, kteří naší ligu převyšují, tak musí chybět. Je jen otázka, jak tým na jejich absenci zareaguje a jakým způsobem dokáže trenér hráče nahradit. To nikdy nejde říct předem. Nicméně nikdo z nás se derby nebojí, ale přistupujeme k němu s respektem. Vždy je to o tom se na soupeře podívat, neboť každý má své silné a slabé stránky. Teď je jen potřeba jich využít v náš prospěch a soustředit se na i na sebe, abychom využili našich předností."

Vršovické derby mezi Bohemians a Slavií se hraje v Ďolíčku. Výkop je naplánován na nedělní 17. hodinu. Stadion se otevře v 16:00. V přímém přenosu duel odvysílá stanice O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Pavel Rejžek. Jako asistenti jsou delegováni Jiří Pečenka a Lucie Ratajová. Pozici čtvrtého sudího zaujme Tomáš Klíma. U videa na utkání dohlédnou Pavel Orel s Petrem Blažejem. Zpravodajský servis ze zápasu najdete na našich oficiálních profilech na sociálních sítích. K vlastním příspěvkům přidávejte hashtagy #BOHSLA a #KLOKANIKLOKANUM.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:3 (0:2)
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha 0:3 (0:2)
Stále jsou k dispozici vstupenky do kotle. Nákup proveďte ZDE. Pokud se vstupenky přes internetový portál nevyprodají, tak se budou před utkáním prodávat na pokladně u sektoru B. Nákup vstupenek je možný pouze po předložení permanentky, karty fanklubu či DFB. Maximálně je možné na jednu kartu zakoupit čtyři vstupenky.

V neděli budeme společně pomáhat Austrálii a o možnostech podpory se dočtete v článku na VĎ (ODKAZ), ale i v klubovém bulletinu, pro nějž se zastavte u kamelotů. Zapojte se také do akce "KLOKANI KLOKANŮM."

Upozorňujeme, že v souladu s návštěvním řádem stadionu (ODKAZ ZDE) fanoušci se vstupenkou do sektoru hostů a viditelnými znaky klubu SK Slavia Praha (dres, šála, apod.) budou vpuštěni pouze do tohoto sektoru. Pokud budou mít vstupenku do jiného sektoru, nebudou na stadion vpuštěni bez nároku na vrácení vstupného. 

Bohemka TV