Vodháněl vystřelil výhru nad Slavií

Klokani jako první dokázali porazit červenobílé.

Vodháněl vystřelil výhru nad Slavií

Proti Slavii od úvodní minuty naskočili Schumacher s Bederkou. Útočnou dvojici pak utvořili Puškáč a Pulkrab. Jako první zahrozili Klokani, ale Pulkrabovu ránu obrana Slavie dokázala ztlumit a Kolář míč lapil do rukavic. Na opačné straně zkusil ze střední vzdálenosti štěstí Bořil, ovšem Le Giang si se střelou v klidu poradil.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha
Po dvaceti minutách se Klokani dožadovali odpískání pokutového kopu, když ve vápně Slavie upadl Köstl. Situaci přezkoumal i videorozhodčí, ale penaltu pro Bohemians nenařídil. Ze vzduchu pak změnit stav duelu zkoušel Pulkrab, avšak hlavou mířil nad branku Koláře. První půle tak skončila za bezbrankového stavu, přičemž více nebezpečných situací měli Klokani.

Po návratu z kabin začala druhá půle vyrovnaně, ale po hodině hry si Klokani vytvořili obrovskou příležitost. Do centru z pravé strany se rybičkou nádherně položil Puškáč, jenže míč letěl o malý kousek vedle levé tyče. Hezký individuální průnik předvedl následně Schumacher a odcentroval na Bartka, který hlavou zakončil mimo tři tyče.

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha
Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha
Dvacet minut před koncem už stadion propukl radostí. Na malém vápně se po minutě na hřišti nejlépe zorientoval Vodháněl a zajistil vedení klokanů.

V závěru mohl srovnat střídající Hellebrand, ovšem skvělý zákrok vytasil Le Ginag a uchránil vedení Bohemians. To už vydrželo až do závěrečného hvizdu, takže se Klokani mohli radovat z triumfu nad svým vršovickým rivalem.