Köstl: Vítězství je zasloužené

Vršovické derby popisuje Daniel Köstl.

Köstl: Vítězství je zasloužené

Vítězné derby popisuje obránce Daniel Köstl. Jak on viděl souboj s bratrem a silné stránky Slavie? Více v rozhovoru.

Jsme první tým v lize, který Slavii porazil...
Je to skvělé vítězství a jsme za něj rádi. Podařilo se nám vstřelit důležitý gól a možná jsme Slavii i fyzicky přelstili. Z celkového pohledu je podle mě naše vítězství zasloužené. Odmakali jsme derby jako tým, což bylo vidět.

Soupeře jsme nepustili téměř do žádné příležitosti...
Jejich sestava se hodně obměnila. Asi i dokonce tak moc, že je to takový zásah a budou muset hrát dlouho pohromadě, aby si zvykli. Připravovali jsme se na centry ze stran, neboť v tom je Slavia kvalitní. Párkrát z nich zahrozili, ale Patrik Le Giang nás podržel a dokázali jsme všechno velice dobře vyřešit.

Bohemians - Slavia 1:0 (0:0)
Bohemians - Slavia 1:0 (0:0)
V první půli jsi byl u inkriminovaného momentu, kdy jsme možná měli kopat penaltu. Jak jsi viděl celou situaci?
Do šestnáctky letěl centr od Tilla Schumachera a já šel do gólu. Běžel jsem sprintem a najednou jsem cítil kontakt. Rozhodčí to vyhodnotil tak, že se o faul nejednalo, na video se rovněž podívat nešel. Nemůžeme se na to ovšem spoléhat. Ohledně vybíhajícího brankáře Koláře proti Vodhymu (Jan Vodháněl - pozn. red.) to byla za mě jasná hra rukou slávistického brankáře mimo vymezené území.

Tvůj brácha je asistentem trenéra Slavie. Bylo to pro tebe speciální?
Na hřišti jsem se s ním potkal asi poprvé. Když jsem byl v Liberci a na Spartě, tak jsem do hry nezasáhl. Tentokrát jsme měli premiéru. Nijak to nehrotíme a oba se soustředíme na svoje týmy. Srandu si můžeme udělat po zápase.