Série v Liberci pokračuje

Nešťastné branky rozhodly o výhře Liberce.

Série v Liberci pokračuje

Pro utkání v Liberci nebyli k dispozici ze zdravotních důvodů Pulkrab s Vodhánělem. Forvarda nahradil v útoku Nečas. Na lavičku náhradníků usedli Mosquera, Květ i Dostál. Aktivněji začal Liberec a výsledkem byl nařízený pokutový kop po faulu Le Gianga. Exekuce se jal Mara a poslal domácí tým do vedení.

FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
O malou chvilku později mohl navýšit náskok domácího týmu Kuchta, jenže Le Giang ho skvěle vychytal. Bohemka srovnala po dvaceti minutách hry. Hronkův centr prolétl celou šestnáctkou. Zpět před branku vrátil míč Schumacher na Nečase, který ukázal skvělý výběr místa a vyrovnal.

Deset minut před odchodem do kabin prostrčil Mara balon za obranu Kuchtové, jenž prostřelil Le Gianga a vrátil vedení na stranu Liberce. Domácí mohli jít do kabin s dvoubrankovým vedením. Kuchta odcentroval do šestnáctky, kam si nabíhal Baluta, jehož střelu z pod břevna vytáhl konečky prstů Le Giang.
Do druhé půle nahradil Keita zraněného Nečase. Po pár minutách se Liberec dostal do rychlého protiútoku, který zakončil třetím gólem Kuchta.

FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
FC Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905
Pokutového kopu se dožadovali i Klokani, avšak hlavní sudí Chalušovu hru rukou neposoudil jako důvod pro odpískání penalty. Deset minut před koncem se na hřiště dostal Mosquera a okamžitě se podílel na útočné akci. Kolumbijský záložník přihrál Keitovi, jenž hlavou poslal míč do sítě. Hlavní rozhodčí ovšem k údivu odpískal Mosquerovi hru vysokou nohou. Náskok domácích byl tak i nadále dvoubrankový. V samém závěru se ještě dvakrát zaskvěl Le Giang a Liberci čtvrtý vstřelený gól nedovolil. 

Klokani tak v Liberci neuspěli a vrací se do Ďolíčku bez bodů.