V sobotu jedou Klokani do Zlína

Bohemians budou bojovat s tabulkovým konkurentem.

V sobotu jedou Klokani do Zlína

Od posledního zápasu ve Zlíně uplynul rok a Klokani se na tamní Letnou chystají znovu. Zlín je aktuálně v tabulce za Bohemians, na které ztrácí dva body. Na jaře zatím bodoval pouze v jediném utkání, a to naposledy na Spartě, odkud si odvezl bod za remízu (2:2). V zimní přípravě svěřenci trenéra Kameníka porazili Nitru (1:0), ŠKF Šered (2:1), remizovali s Borisovem (0:0) a s Sparktaks Jürmala (1:1).

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
Zlín přišel o forvarda Tomáše Wágnera, který se vrátil do Mladé Boleslavi. Univerzál Josef Hnaníček a další útočník Lukáš Železník přestoupili do Opavy. Středopolař Zdeněk Folprecht po skončeném hostování zamířil zpět do kyperského Pafos FC.

Naopak z hostování v druholigové Líšni si místo v kádru získal obránce Ondřej Bačo. Zapůjčen z Jablonce byl lotyšský útočník Davis Ikaunieks. Obránce Dominik Simerský opustil Opavu, aby odešel do Zlína. Španělského záložník Pedra Martinéze získal Zlín ze slovenského týmu Zemplín Michalovce. Poslední posilou se stal útočník Lamin Jawo, jenž předtím působil v Jihlavě.

Asistent trenéra Erich Brabec porovnával bodové výkony obou týmů: "Rozhodně nás nečeká nic jednoduchého, neboť Zlín získal bod na Spartě. Předtím dvakrát prohráli a budou se chtít odrazit výkonem a výsledkem. My doma remizovali, takže ztracené body chceme přivézt ze Zlína, abychom měli klid."

Zlín poprvé bodoval až na pražské Letné: "Ještě při vyrovnaném počtu hráčů na hřišti hrál Zlín velmi dobře. Myslím, že byl i lepší. Pak sice doháněli manko na Spartu až do poslední minuty, ale bod si odvezli zaslouženě. Zlín bude hodně nepříjemný soupeř. Do sestavy se vrátil Poznar a s Jawem jsou hodně nepříjemní. Musíme eliminovat jejich rozestavení a sami být nebezpeční. Očekávám velmi těžké utkání, ale věřím, že máme takové schopnosti, které nám pomůžou k vítězství."

V úvodních třech kolech Klokani získali čtyři body: "Budu mluvit za hráče i celý realizační tým. Spokojeni s umístěním v tabulce nejsme. Budeme dělat všechno pro to, abychom získávali body a posouvali se tabulkou vzhůru. S tím souvisí i předváděná hra. Hlavně v posledních dvou duelech jsme nehráli to, co bychom chtěli a na co kluci mají."

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)
Obránce Lukáš Hůlka předpokládá, že Zlín bude povzbuzen po posledním duelu na hřišti Sparty: "Zlín si výsledkem na Spartě získal určité sebevědomí, které předtím neměl. Ať je Sparta v jakékoliv situaci, tak je to tým, který má u každého obrovský respekt. Pokud s ní získáte body, tak vás to povzbudí. Z tohoto pohledu ten bod Zlínu určitě pomůže. Na opačnou stranu musí stále cítit, kde se v tabulce nachází. Můžeme tam jet s odhodláním, protože jsme zvládli odehrát dobré zápasy. Pokud na ně navážeme, tak můžeme ze Zlína nějaké body odvézt. Když se tým nachází na spodku tabulky, tak potřebuje body. Je jedno, zda je získá s týmy, které jsou v tabulce pod ním nebo nad ním. Taková je i naše situace. Pro nás je nejdůležitější to, co se děje teď. Všechnu pozornost musíme poutat k nadcházejícímu zápasu, podat maximální výkon a vyhrát."

Zápas Zlína s Bohemians se hraje v sobotu na zlínské Letné od 14:30 hodin. Hlavním rozhodčím bude Tomáš Klíma. Asistovat mu budou Jakub Šimáček s Janem Váňou. Na sociálních sítích pod hashtagem #ZLNBOH budeme informovat o nejdůležitějších momentech utkání. Vstupenky do sektoru hostí budou v prodeji na pokladnách stadionu. Jedna stojí 110 Kč.