Dostál: Z výhry a návratu mám velkou radost

Obránce Martin Dostál popisuje výhru ve Zlíně.

Dostál: Z výhry a návratu mám velkou radost

Vítězství ve Zlíně komentuje Martin Dostál. Jeho pocity z návratu na trávník si přečtěte v rozhovoru.

Zdejší stadion je pro tebe trochu symbolický. Skončila tady tvá šňůra zápasů, kdy jsi nechyběl v základní sestavě. Právě tady ses po zranění vrátil do mistrovského utkání...
Možná to trochu symbolické je. Shodou okolností jsme se v pátek bavili o tom, kdy jsem naposledy vyhrál, což bylo v Karviné ještě v předposledním kole nadstavby. Zároveň to byla naše poslední výhra na venkovním hřišti. Přibyly k tomu zdravotní problémy. Jsem rád, že jsem nastoupil do ostrého zápasu. Mám z vítězství velkou radost. Protrhli jsme i šňůru venkovních nezdarů a věřím, že jsme nastartovali sérii, kdy by se nám mělo víc dařit.

Bylo těžší naskočit do rozehraného zápasu?
Tempo utkání jsem chytil celkem rychle. Kluci mi pomohli a já se snažil o totéž. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a doufám, že jsem k úspěchu nějakým způsobem přispěl i já.

Zlín - Bohemians 2:3 (1:2)
Zlín - Bohemians 2:3 (1:2)
Zlínu jsme se vzdálili na pět bodů.
Každý duel s týmy, které se v tabulce nachází bezprostředně okolo nás, je extrémně důležitý. Ať už šlo o Karvinou, s níž jsme remizovali a získali bod. Nebo teď vítězství za tři body ve Zlíně. Nemám moc rád pojmenování, že se hraje "o šest bodů." Prostě to tak ale je a výhra ve vzájemném utkání udělá opravdu velký rozdíl.

Jak ses cítil v mistrovském utkání, do kterého jsi naskočil po dlouhé době?
Natrénováno mám a cítil jsem se dobře. Chybí mi sice zápasová praxe, ale do toho se člověk dostane jedině, když je bude hrát. Jsem rád, že jsem mohl hrát a týmu se povedlo vyhrát. O to lépe se nám teď bude připravovat na další zápasy. Od herního soustředění v Turecku trénuji bez úlev. Do zápasů jsem nastupoval na pár minut, abychom něco nepokazili, nebo se mi nevrátilo nějaké zranění. Poprvé za béčko jsem hrál na začátku února a od té doby jsem stoprocentně připravený. Čekal jsem jen na svoji šanci. Přišla teď, takže jsem ji snad využil a ukázal, že se se mnou zase může počítat a že je na mě spolehnutí.