Následující dvě utkání bez diváků

Přečtěte si důležité informace týkající se nejbližších zápasů.

Následující dvě utkání bez diváků

Ligová fotbalová asociace reaguje s ohledem na hrozbu nákazy koronavirem COVID-19 v Česku na Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví a na dnešním zasedání Ligového výboru rozhodla o odehrání všech utkání FORTUNA:LIGY v následujících dvou soutěžních kolech bez přítomnosti diváků v omezených podmínkách, které jí určilo toto opatření.

Pro náš klub to tak znamená sehrání dvou domácích zápasů proti Teplicím a Českým Budějovicím v prázdném Ďolíčku. Toto rozhodnutí neseme s těžkým srdcem, přesto ho musíme respektovat. V následujících odstavcích se pokusíme shrnout vše důležité, co se zmíněných zápasů týká a k čemu je již známé finální stanovisko.

1. DIVÁCI
Městský stadion Ďolíček bude pro veřejnost uzavřen. Asi nejzásadnější bod celého rozhodnutí. LFA navíc stanovila striktní počet osob na konkrétních pozicích. Organizační zajištění prvoligového utkání je logisticky i personálně velmi složitá celodenní záležitost, přesto do kvóty 100 lidí jsou započítány oba dva týmy, včetně jejich realizačních týmů a vedení. Stejně tak pracovníci televizní společnosti starající se o přímý přenos. Pro Bohemku to v tuto chvíli znamená omezit přítomnost i vlastních zaměstnanců, kteří se běžně o průběh utkání starají. Žádáme tedy fanoušky, aby ve vlastním zájmu ke stadionu nechodili. Před stadionem očekáváme komplikovanější provoz. Do areálu Ďolíčku totiž v tuto chvíli nemůžeme umístit ani vozidlo záchranné služby či hasičů, resp. jejich posádku. Dále vyzýváme naše příznivce, aby se nesnažili svépomocí a proti zákazu dostat na stadion.

2. AKREDITOVANÉ OSOBY & MÉDIA
Na dvě zmíněná utkání bude platit přísný režim jednorázových akreditací. Vpuštěni budou pouze pracovníci TV stanice zajišťující přímý přenos. Pokud patříte mezi držitele celosezonních akreditací, na následující dvě utkání JSOU NEPLATNÉ a nelze se z žádného titulu dožadovat vpuštění na stadion. Po utkání nebude uspořádána tisková konference a v provozu nebude ani mixzóna. Pro naše fanoušky samozřejmě přineseme pozápasové hodnocení trenéra a vybraného hráče na našem youtubovém kanále Bohemka TV.

3. TELEVIZNÍ PŘENOS
Utkání bez diváků by mohla být vysílána v přímém přenosu televizních stanic držících práva s větší dostupností, než je na placených kanálech zvykem. "S držiteli vysílacích práv budeme hledat možnosti, jak zpřístupnit ligová utkání co nejširšímu počtu fanoušků,“ vysvětlil předseda Ligového výboru LFA Dušan Svoboda.

4. RÁDIO BOHEMKA
Klub ve spolupráci s fanoušky připravuje rozhlasový přenos z uzavřených zápasů. V následujících dnech vše připravíme a otestujeme. V den utkání pak najdete na webu www.bohemians.cz přímý odkaz na vysílání fanouškovského Rádia Bohemka.

5. VRÁCENÍ VSTUPNÉHO
V této fázi se můžeme jednoznačně vyjádřit prozatím pouze ke vstupenkám na utkání s Teplicemi, které byly prodány v předprodeji. Pokud patříte mezi jejich držitele a zakoupili jste je v našem fanshopu, můžete je na stejném místě také vrátit. Vstupné vám bude vyplaceno oproti fyzickému vrácení papírové vstupenky. Jestliže došlo k nákupu online, níže přidáváme zprávu Ticketportalu, jak v daných případech postupovat.

6. PERMANENTKY
Určitě se objeví dotazy na kompenzaci neuskutečněných utkání pro držitele permanentních vstupenek. V tuto chvíli nemůžeme situaci předjímat. Vše bude záležet na dalším dění a konečném počtu neuskutečněných domácích zápasů. Pevně doufáme, že zůstane u dvou domácích zápasů. Přesto se u nás jedná o poměrně citlivý zásah do průběžných provozních příjmů klubu. Věříme, že většina majitelů permanentních vstupenek tuto situaci chápe a podpoří klub nenárokováním kompenzace, kdy překážka nevznikla na straně a vinou Bohemians.

JAK VRÁTIT VSTUPENKY TICKETPORTAL:
Zakoupené vstupenky je možné vracet v místě zakoupení.
1/ platba rezervovaných vstupenek nebo přímý nákup vstupenek u prodejce
vstupné vrací tentýž prodejce – vstupenky není možné vracet na jiném prodejním místě, než na kterém proběhla ÚHRADA vstupenek. V případě zrušeného prodejního místa vrací platbu centrální kancelář (Politických vězňů 15, Praha 1), kam je vstupenky třeba fyzicky doručit.
2/ platba vstupenek po internetu
a/ vyzvednutí na prodejním místě či obdržení vstupenek poštou - vstupné vrací automaticky centrální kancelář (Politických vězňů 15, Praha 1) návratovou transakcí na tentýž účet, z jakého byly vstupenky uhrazeny. O navrácení platby není nutné žádat - vracení probíhá postupně. Vzhledem k mimořádné situaci to může trvat i více než 30 dnů.
b/ elektronické vstupenky typu HOMEticket - vstupné vrací automaticky centrální kancelář (Politických vězňů 15, Praha 1) návratovou transakcí na tentýž účet, z jakého byly vstupenky uhrazeny. O navrácení platby není nutné žádat - vracení probíhá postupně. Vzhledem k mimořádné situaci to může trvat i více než 30 dnů.
3/ platba vstupenek přes benefity
oskenované vstupenky spolu s objednávkou je třeba zaslat na email: eva.sulcova@ticketportal.cz
4/ platba vstupenek na fakturu
fakturu spolu s oskenovanými vstupenkami je třeba zaslat na email: rezervace@ticketportal.cz