Dnes startuje Datart e:LIGA Challenge

Bohemku bude reprezentovat Jakub Nečas.

Dnes startuje Datart e:LIGA Challenge

Hráči FORTUNA:LIGY se během dubna, kdy jsou odkázáni k individuálnímu tréninku, zúčastní turnaje Datart e:LIGA Challenge v hraní hry FIFA 20. Do akce se zapojí po jednom hráči ze dvanácti klubů FORTUNA:LIGY a ten vítězný bude moci rozhodnout o příjemci daru ve výši 100 tisíc korun, který věnuje Ligová fotbalová asociace ze svého nadačního fondu Zelený život na podporu aktuálního boje proti koronaviru.

Hráči budou hrát ze svých domovů a budou se připojovat online. Komentáře všech duelů se zhostí jeden z nejlepších profesionálních hráčů FIFY v Česku Emerickson, jinak hráč Sparta eSports.

V první fázi turnaje Datart e:LIGA Challenge se hráči utkají v základních skupinách, když proti sobě nastoupí dvakrát ve dvou hracích dnech. Nejlepší dva hráči ze tříčlenných skupin pak postoupí do klasického play-off, které se odehraje v polovině dubna již systémem BO3, tedy na dva vítězné zápasy. Do všech soubojů vstoupí hráči s rovnými podmínkami, jelikož se bude hrát v hracím formátu tzv. 85rated kickoff, což spočívá v pravidle, že si soupeři před utkáním zvolí libovolný klub ze hry, jehož hráči pak uměle obdrží shodné kvality všech parametrů srovnané na úroveň 85.

Premiérový šampion Datart e:LIGA Challenge bude znám v sobotu 18. dubna a jeho mateřský klub bude spolu s hráčem rozhodovat o tom, které organizaci a za jakým účelem poputuje 100 tisíc korun, které věnuje pořadatel turnaje Ligová fotbalová asociace. Turnaj kromě LFA podpoří také partneři Datart, Fortuna, Playstation. Všechna utkání Datart e:LIGA Challenge budou k vidění na ligových sociálních sítích nebo na webu projektu www.e-liga.cz.

Bohemku bude reprezentovat Jakub Nečas, který odehraje dva zápasy základní skupiny právě dnes, tedy v sobotu 4. dubna.

Obsazení základních skupin Datart e:LIGA Challenge:
Skupina A: Provod (SLA), Trmal (SLO), Železník (OPA)
Skupina B: Bartošák (ZLN), Knejzlík (LIB), Matoušek (JAB)
Skupina C: Beneš (OLO), Kopic (PLZ), Kříž (PRI)
Skupina D: Číž (OVA), Nečas (BOH), Žitný (TEP)

Zápasy Jakuba Nečase:
4. 4. 17:30 Žitný vs. Nečas
4. 4. 18:30 Nečas vs. Číž
8. 4. 18:30 Číž vs. Nečas
8. 4. 19:30 Nečas vs. Žitný