Zelenobílá republika: Louny

Jedna z nejaktivnějších poboček fanklubu sídlí na severu Čech.

Zelenobílá republika: Louny

Za další pobočkou se podíváme do severních Čech. Lounská pobočka fanklubu Zelenobílá republika vznikla v roce 2015 v místní pivnici U Karla, kde se většina pozdějších členů scházela na pivo. Právě při debatách nad tekutým chlebem došlo na nápad založit oficiální fanklub a vyrážet na zápasy Bohemky víc organizovaně a ve skvělé partě. Strůjcem myšlenky byl tenkrát Luděk Roflík, první předseda tohoto fanklubu. Bohužel, o rok později nás "Luďa" navždy opustil a včera jsme si připomněli 4. výročí této smutné události. "Luďa už nám fandí tam shora s Příbou a dalšími velkými Klokany, kteří bohužel nejsou tady s námi. My jeho skvělou myšlenku držíme dodnes a neustále se rozrůstáme," řekl pro klubový web nynější předseda Zdeněk Bouda. Většina členů fandí Bohemce od dětských let a fotbal a fandění je jejich velký koníček. "Z toho důvodu se vytvořila skvělá parta, která chce své fandění dát víc znát. V Lounech byla kdysi velmi silná a myslím, že i největší pobočka fanklubu Slavie," dodává lounský předák Bouda.

Fanklub Louny vybral 50 tisíc na speciální vozík pro Jirku.
Fanklub Louny vybral 50 tisíc na speciální vozík pro Jirku.
Louny jezdí na všechny domácí zápasy Bohemky v Ďolíčku. Jsou držiteli deseti permanentek, z toho jich je osm VIP Silver. Ze začátku jezdili do Ďolíčku jedním autem, později to byl minibus a teď už si druhým rokem pronajímají celý autobus. Tyto zájezdy mají velký úspěch nejen u členů, ale i u ostatních příznivců a podporovatelů. K zájezdům Zdeněk Bouda říká: "Jezdí nás průměrně patnáct. Vždy je to super zájezd se spoustou zážitků, že se i druhý den musí někteří pídit, kolik vlastně včera ten fotbal skončil."

Lounský fanklub patří k těm nejpočetnějším a také nejaktivnějším. Jméno a slávu Bohemky šíří parta Zdeňka Boudy na pravidelných akcích i mimo Ďolíček. Každý rok se v Lounech koná Bohemácký ples s bohatou tombolou, letos to byl pátý ročník. V létě je to naopak dětský den s charitativním podtextem. Minulý rok se při dětském dni vybralo 50 tisíc korun na nákup speciálního vozíku pro postiženého Jirku. Celoročně fanklub Louny vozí dětské fotbalové týmy z okolí do Ďolíčku, kde malí fotbalisté doprovázejí velké Klokany na hřiště. Hlavním mottem fanklubu je "Dostat děti od počítačů ke sportu." Mimo vlastní aktivity se pobočka podílela také na příchodu společnosti Heineken mezi hlavní partnery klubu. V Ďolíčku se prezentuje značkou Krušovice.

Bohemácký ples pořádaný fanklubem v Lounech.
Bohemácký ples pořádaný fanklubem v Lounech.
"Ať se daří, nebo ne, tak vždycky jsme s vámi. Bohužel někdy to naše fandění potřebuje více lahodného moku, aby se ta hra dala vstřebat. Samozřejmě je mezi námi 99 % trenérů a odborníků na naši ligu," uzavírá představení s úsměvem předseda Zdeněk Bouda.

Facebook: Bohemians Praha 1905, fanclub Louny