Nadační fond Bohemians

Založili jsme nadační fond.

Nadační fond Bohemians

Pomoc, podpora a solidarita jsou pojmy, které obzvláště v dnešních dnech silně rezonují napříč celou společností. Fotbalový klub Bohemians Praha 1905 si je vědom svého společenského postavení. Zároveň si jeho představitelé uvědomují, že samotný klub se díky těmto pojmům před 15 lety podařilo zachránit. Bez pomoci druhých by Bohemka půl druhé dekády neexistovala. V nedávné době jsme v rámci kampaně #KLOKANIKLOKANUM nashromáždili s pomocí fanoušků a Družstva fanoušků Bohemians téměř čtvrt milionu korun během několika dní, abychom pomohli požáry zdevastované Austrálii. A proto je nám velkým potěšením oznámit založení Nadačního fondu Bohemians Praha 1905.

Nadační fond Bohemians se zřizuje za účelem dosahování veřejně prospěšných cílů, a to zejména ve formě podpory sociálních, kulturních, společenských, vzdělávacích, sportovních a zdraví prospěšných aktivit právnických a fyzických osob. A právě pomoc zmiňované Austrálii bude historicky prvním projektem v rámci nového nadačního fondu.

"Mám velkou radost, že můžeme konečně veřejnosti oznámit založení nadačního fondu, které jsme připravovali několik posledních měsíců. V tuto chvíli čekáme pouze na administrativní formality a můžeme začít pomáhat. Díky pomoci Bohemka je a bude, tak teď, když je klub jako společnost v rámci právního státu postavený na pevných základech, je čas společně tu pomoc poslat dál," uvedl k založení ředitel klubu Darek Jakubowicz.

Nadační fond Bohemians bude prostřednictvím své podpory také šířit jméno slavného klubu a jsme velice rádi, že nabídku členství v tříčlenné správní radě přijal i David Bartek, Klokan s velkým zelenobílým srdcem, který strávil téměř celý fotbalový život u Botiče. "Když mi pan Jakubowicz tuhle možnost nabídl, ohromně mě to potěšilo. Ten nápad se mi moc líbí, pomáhat potřebným by měl každý, kdo si to může dovolit. O to víc mám radost, že je to právě Bohemka, která si sama prošla existenčními problémy a nepatří mezi nejbohatší kluby nebo firmy v Česku," řekl klubovému webu David Bartek.

Nadační fond Bohemians bude všemi prostředky disponovat naprosto transparentně na vlastním transparentním účtu. Postupně nabídneme fanouškům i propagační předměty s logem nadačního fondu a další projekty, včetně dražeb originálních předmětů, jejichž výtěžek poputuje právě na konto Nadačního fondu Bohemians. "Určitě se v budoucnu k podpoře nadačního fondu připojím já i kluci z kabiny. Mám z toho fakt velkou radost," dodal David Bartek.