Zelenobílá republika: Stará Boleslav

Další fanklub Klokanů sídlí kousek za Prahou.

Zelenobílá republika: Stará Boleslav

Stará Boleslav je součástí dvojměstí spolu s Brandýsem nad Labem a patří k nejvýznamnějším poutním místům v Čechách, kde byl počátkem 10. století zavražděn svým bratrem Boleslavem kníže Sv. Václav. Je zde též v kostele, Nanebevzetí Panny Marie, nově uložen a uctíván posvátný mariánský relief Palladium země české. Ve výročním roce 2009 navštívil město papež Benedikt XVI.

Místní pobočka fanklubu vznikla jako většina ostatních v rámci projektu Zelenobílá republika. Stalo se tak na jaře v roce 2015. V místním hostinci Modrá hvězda se schází většina členů na pivo, sledují společně sportovní přenosy, převážně fotbalové. Není tak divem, že tento hostinec byl i místem založení pobočky. Žádné velké akce v Boleslavi zatím nepořádají. Do Ďolíčku však fanklub jezdí pravidelně. Mají několik permanentek, zároveň jsou v DFB a při každé návštěvě Ďolíčku přispívají třeba vhozením kelímku do Bednyho bedny.

Po domácích zápasech pak nesmí chybět odborný rozbor utkání právě v hostinci Modrá hvězda. "Všem věrným fanouškům Bohemians přejeme po dlouhých útrapách se stadionem a nejistém fungování klubu, aby se tyto situace již nikdy neopakovaly. Naopak věříme v návrat úspěšných časů. Aby Bohemka získala co nejdříve domácí titul a ve zrekonstruovaném Ďolíčku přivítala mužstva zvučných jmen v rámci evropských pohárů," posílá do Ďolíčku vzkaz fanklub Stará Boleslav.