Zelenobílá republika: Nymburk

Početná pobočka fanklubu je také východně od Prahy.

Zelenobílá republika: Nymburk

Další pobočka fanklubu, kterou vám dnes představíme, je Nymburk. Nymburk je město ve Středočeském kraji ležící na řece Labi, 45 km východně od Prahy, zhruba 30 km jihovýchodně od Mladé Boleslavi a 6 km severozápadně od Poděbrad. Má přibližně 15 tisíc obyvatel. Historické jádro města s železniční a průmyslovou tradicí je městskou památkovou zónou.

"Projekt Zelenobílá republika se nám líbil. Pro organizaci mimopražských Klokanů to byl výborný nápad. A přinesl jen samé výhody. Někteří z nás třeba uvítali možnost přednostního on-line nákupu vstupenek na atraktivní soupeře,"
říká Jaroslav Frank. Pobočka zde vznikla při zaměstnání. U jednoho podniku se sešlo více příznivců Bohemky najednou. Celkem 11 členů fanklubu totiž pracuje u Správy železnic v Nymburce. Zde nápad založit pobočku fanklubu v roce 2015 vznikl. Časem se přidalo ještě pár kamarádů Klokanů a jedna Klokanka. Teď je počet členů 15. Případné nové členy samozřejmě rádi uvítají.

Nymburk má členy s permanentkou a pravidelnou účastí na domácích zápasech. Pak fandy sváteční, co vyrazí třeba jen párkrát za sezónu. A taky „dálkové“ fanoušky, spíše sympatizanty, kteří v Ďolíčku ještě ani nebyli. Na venkovní zápasy jezdí už méně. V této sezoně vyjeli například do Jablonce a také do pražského Edenu. Permanentky mají nymburští hlavně na A3, ale chodí "přitápět" i do kotle.

"Vlajku ani logo nemáme. Fandit jezdíme vybaveni individuálně z nabídky našeho fanshopu," odpověděl na dotaz k vlajce Frank. Několik členů se každé úterý po práci schází v nymburské restauraci U Gregorů. Tady řeší nejen výkony Bohemky. Jméno slavného a tradičního klubu prý není třeba šířit. Zná ho každý, kdo se o fotbal zajímá. "A o slávu klubu se musí zasloužit hlavně borci na hřišti. Současnému kádru a trenérům věříme. Určitě se dočkáme vyšších příček v ligové tabulce. A s tím snad i návratu Bohemky do evropských pohárů. Držme při sobě a buďme trpěliví, Bohemka půjde nahoru. V tomto těžkém období přejeme všem hlavně pevné zdraví a hodně sil k překonání případných problémů. Ať se po „virové přestávce“ všichni zase co nejdříve sejdeme v Ďolíčku a Bohemka nám dělá radost," uzavírá za fanklub Nymburk Jaroslav Frank.