Jednoznačná výhra nad Jihlavou

Klokani se čtyřikrát prosadili a zaslouženě zvítězili.

Jednoznačná výhra nad Jihlavou

Do prvního utkání proti Jihlavě nastoupil v brance Le Giang. V záloze operoval Květ. Zápas se odehrál i za testovacího režimu videorozhodčího. Právě středopolař Klokanů byl hned v první minutě v zakončení, ale minul levou tyč jihlavské branky. Hosté zahrozili Koubkem, který se prodral do šestnáctky, ale branku svého mateřského klubu přestřelil. Bohemians odpověděli vzápětí. Levin nádherně prostrčil míč do uličky Vodhánělovi, jenže jeho střelu Vejmola zneškodnil.

Po dvaceti minutách nastal dvojitý úder Bohemky. Nejprve Levin roztáhl hru doprava na Bartka, jenž poslal pěkný přízemní centr před branku přímo na Pulkraba, pro kterého už nebyl problém zakončit přesně na bližší tyč. O dvě minuty později Květ přiťukl Vackovi a zkušený záložník navýšil vedení svého týmu.

Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava
Bohemians Praha 1905 - FC Vysočina Jihlava
Šest minut před pauzou se radovala i Jihlava. Novotný dostal přihrávku do šestnáctky a ránou na zadní tyč snížil. První půle tak skončila za jednobrankového náskoku Bohemky.

Z druhého poločasu uběhlo jen pár minut, když Květ měl míč na polovině hřiště a přehodil brankáře Vejmolu. Následně střílel tentýž hráč znovu a brankář Jihlavy míč vyrazil. Dobíhající Pulkrab dorážel v pádu vedle branky.

V závěru zahrál ve vlastním vápně rukou Šimko. Sudí Hrubeš nejprve penaltu neodpískal. Poté ale po kontrole videozáznamu penaltu nařídil. Exekuci si vzal na starost Levin a s přehledem přidal čtvrtý gól. První duel s Jihlavou tak Bohemians s přehledem vyhráli.