Vyjádření k nešťastnému incidentu

Klub reaguje na dnešní zranění fanouška.

Vyjádření k nešťastnému incidentu

Dnes v dopoledních hodinách došlo u našeho tréninkového areálu k nešťastné události, při které byl zraněn náš velký a věrný fanoušek Michal Vrbka. Ten byl následně s tržnou ranou na hlavě transportován do nemocnice. Rádi bychom se vyjádřili k celé události, jejíž různé scénáře zaplavují sociální sítě.

V areálu Čechie Uhříněves bylo dnes na programu utkání našeho béčka v rámci Letní ligy s rezervou Viktorie Plzeň. Na toto utkání přijel také Michal, který však nebyl pořadatelskou službou vpuštěn do areálu kvůli naplnění maximální možné kapacity. Následně i přes opakované odmítnutí se pokusil okolo pořadatelů do areálu projít, ti se ho snažili zastavit a při jednom takovém pokusu Michal nešťastně upadl a způsobil si úraz o hrot na bráně areálu. Spekulace hovořily o napadení, ráně pěstí a podobně, což se nakonec nepotvrdilo a sám Michal nám to přímo potvrdil. Michal má potíže s rovnováhou a bohužel neustál postrčení pořadatele, které by jindy zdravý člověk přešel bez újmy. Následoval zmiňovaný pád a úraz. Vše se seběhlo velkou shodou nešťastných náhod, kdy Michal upadl právě na hrot a v okolí předtím nebyl nikdo z klubu, kdo by pomohl této situaci předejít a Michalovi vstup bez problémů zařídil. Ze strany pořadatelů se nedá hovořit ani o nepřiměřené hrubé síle či dokonce úmyslu způsobit krvavé zranění. Michalovu kondici neznali a zakročili jako proti běžnému návštěvníkovi, který neuposlechl jejich pokyn.

Michal Vrbka v kabině s hráči.
Michal Vrbka v kabině s hráči.
Všichni v klubu Michala osobně znají. Je to velký fanoušek, který navzdory své těžké nemoci jezdí za Bohemkou všude, navštěvuje pravidelně i tréninkové jednotky. Před časem byl pozván za hráči do kabiny, kde mu věnovali podepsaný a zarámovaný plakát. Přes koronavirové zákazy jsme Michalovi vždy umožnili vstup na přípravná utkání, i když pro běžnou veřejnost byly areály uzavřené. Na venkovní zápasy od klubu dostává zdarma vstupenky, které jsou primárně určeny pro vedení a management. Dokonce s ním počítáme i na všechna utkání bez diváků do konce ročníku, což bylo stanovisko vedení Bohemians i několik dnů před dnešním incidentem. A pokud to jen trochu půjde, vezmeme ho i na utkání ven. Víme, že Bohemka je pro Michala jedna z mála radostí v jeho těžkém životě a dnešní situace nás upřímně mrzí. Nevznikla vůlí klubu, nebyla iniciována se záměrem ublížit. Přesto se Michalovi omlouváme a určitě ho za zranění čeká kompenzace. S Michalem jsme se již spojili a on už také ví, kam má v případě potřeby zavolat. Dnešní situace se dala vyřešit obdobně, bohužel Michal zvolil řešení, které vyvolalo tento nešťastný konflikt. Naštěstí se Michalovo zranění jeví jako lehké a měl by být brzy v pořádku.

Michale, drž se, brzy se uzdrav a na viděnou v našem milovaném Ďolíčku.