Ve znovuzahájené lize proti Teplicím

Po březnovém přerušení soutěže se v Ďolíčku bude hrát znovu prvoligový fotbal.

Ve znovuzahájené lize proti Teplicím

Dlouhá pauza bez ligového zápasu už skončí i fotbalistům Bohemians. Ve středu v domácím prostředí přivítají Teplice, se kterými budou bojovat o stáhnutí manka na prostřední skupinu. Pro Skláře to bude ve středu druhé utkání po dlouhé přestávce, neboť v sobotu odehráli odložené utkání s Libercem (vítězství 2:0). Díky tomu se i bodově dotáhli právě na Klokany, pro které hovoří lepší rozdíl ve skóre, a tak před vzájemným soubojem patří jedenáctá příčka tabulky svěřencům Luďka Klusáčka.

Příliš změn se v teplickém kádru během zimní pauzy neproběhlo. Kádr ovšem posílil záložník Lukáš Mareček, jenž se vrátil do tuzemska z belgického Lokerenu. V sobotním utkání s Libercem ovšem nejen on chyběl mezi vyvolenými trenéra Stanislava Hejkala. Dále nebyl k dispozici Vyhnal, Petr Mareš, Shejbal, Ljevakovič a Hyčka. Poslední jmenovaný byl ovšem také v trestu za červenou kartu. Distanc kvůli čtyřem žlutým kartám si odpykal i útočník Jakub Mareš.

Příprava na restart soutěže vrcholí
Příprava na restart soutěže vrcholí
Podle asistenta trenéra Ericha Brabce lze jen těžko odhadovat složení soupeře ve středečním utkání, ačkoliv se už po koronavirové pauze představil: "Je pro ně výhodou, že už zápas odehráli. Měli spoustu zraněných hráčů a my nevíme, kolik z nich se dá na středu dohromady, abychom posuzovali, v jaké základní sestavě můžou nastoupit. Jsou v určité výhodě, protože svůj zápas vyhráli, a to se pak jde do toho dalšího vždy lépe."

Některé odlišnosti oproti "Teplice před pauzou" ale trenéři Klokanů vypozorovali: "V sobotu Teplice hrály na čtyři obránce, kdežto předtím většinou nastupovaly v rozestavení 3 - 5 - 2. Před tou pauzou bylo jasné, že proti nám nemůže nastoupit Jakub Mareš s Aloisem Hyčkou. Teď Mareš hrát může, ale u Hyčky je otazník, protože měl v sobotu zdravotní problémy. Z mého pohledu byly Teplice organizovanější, než před koronavirovou pauzou."

Ještě v březnu zranění hráči díky přerušení ligy měli čas na uzdravení se a nyní již trénují naplno. Při výběru základní jedenáctky tak mají trenéři příjemný výběr: "V plném tréninkovém procesu máme aktuálně 24 hráčů. Vybrat základní jedenáctku nebude vůbec jednoduché. Pak ještě dalších sedm na lavičku a zbytek musí jít na tribunu. Kluci ví, že každý dostane příležitost. Někdo toho odehraje více a jiný zase méně. Každého hráče ale určitě využijeme v té porci zápasů, která nás čeká. Hráči to musí respektovat. V klubu je nějaká hierarchie a všichni musí zapnout. Pro nás jsou ale rozhodně pozitivní takové možnosti výběru hráčů."

Příprava na restart soutěže vrcholí
Příprava na restart soutěže vrcholí
V tréninku je i útočník B týmu Pavel Osmančík. Ve třech zápasech dal dva góly a proti Mladé Boleslavi byl aktivní a vytvořil šance pro své spoluhráče: "Jak v tréninku, tak i v zápasech nám Osma ukázal, že je tady právem. O šanci v lize si říká. Jestli to bude hned v těch prvních zápasech, či až později, to se teprve ukáže."

Zápas Bohemians s Teplicemi začíná ve středu v 18 hodin. Živě bude možné ho sledovat na O2 TV Fotbal. Vstup do Ďolíčku nebude umožněn. Zpravodajský servis sledujte na sociálních sítích pod hashtagem #BOHTEP. Permanentky, vstupenky i akreditace jsou neplatné. Žádáme proto všechny naše fanoušky, aby se nesnažili dostat na stadion jakýmkoliv způsobem a nevznikaly tak zbytečné problémy uvnitř Ďolíčku či v jeho okolí. Klub touto situací trpí stejně jako vy. Rádi bychom vás do Ďolíčku pustili všechny.