Jasné vítězství nad Teplicemi

Bohemians předvedli výborný výkon a založené zvítězili.

Jasné vítězství nad Teplicemi

Na Teplice vyrukovali Klokani s Valešem v brance. Chvilku po úvodní rozehrávce pálil za hranicí šestnáctky Trubač, jenže pozorný Valeš nepříjemnou ránu vyrazil a Schumacher odkopl míč do zámezí.

Poté vyrazili Bohemians do rychlého protiútoku, ale bardovu střelu srazil jeden z obránců na rohový kop. Na centrovaný míč od rohového praporku si nabíhalo několik hráčů Bohemky, ale na malém vápně Kodeš fauloval Pulkraba a rozhodčí Pechanec bez váhání nařídil pokutový kop pro Bohemians. Exekuce se ujal Jindřišek, poslal míč k pravé tyči a s přehledem zajistil vedení domácích. Neuběhlo ani deset minut, když Hronek ukázal skvělou bojovnost a vypíchnul míč na teplickém Kučerovi pro Pulkrab, jenž mu balon vrátil a Hronek přidal druhý gól Bohemky.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice
Hosté se snažili zkorigovat výsledek, ale Valeš si poradil i s druhou střelou Trubače. Pár minut před pauzou se na pravé straně dostal k centru Bartek, nádherně našel ve výskoku Vaníčka, jehož parádní hlavičku s vypětím všech sil vytáhl pod břevnem na rohový kop Grigar. Do kabin tak odešli Klokani s dvoubrankovým vedením.

Do druhé půle hostující trenér Hejkal využil hned tři střídání. Herně to hostům pomohlo, neboť si vytvořili na deset minut herní převahu, ale výraznější příležitost si nevytvořili. Na hřiště přišli po hodině hry Podaný s Květem. Prvně jmenovaný se postavil k exekuci standardní situace, jeho centr jako poslední tečoval Nazarov a míč skončil v síti, což znamenalo třetí gól Klokanů.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice
O minutu později se radovaly i Teplice, ale když už se vše chystalo k rozehrávce, tak hlavní sudí po konzultaci s videorozhodčím branku hostů odvolal kvůli ofsajdovému postavení. V poslední minutě ještě z hranice šestnáctky Nazarov orazítkoval tyč z vnější strany. Bohemians si krom tohoto momentu zkušeně závěr utkání pohlídali. Navíc v nastavení se uvolnil Nečas, přihrál Vackovi, který ránou pod břevno vsítil čtvrtou branku domácích.  Bohemka tak zaslouženě slaví vysoké vítězství.