Jindřišek: Máme jednoznačně dobré pocity

Kapitán Josef Jindřišek popisuje výhru nad Teplicemi.

Jindřišek: Máme jednoznačně dobré pocity

Vysoké vítězství nad Teplicemi komentuje kapitán Josef Jindřišek. Pocity z utkání, diváků si přečtěte v rozhovoru.

Po dlouhé pauze jsme konečně hráli mistrovské utkání. Jaké jsi měl pocity pak v kabině?
Jednoznačně jsem měl dobré pocity, protože jsme vyhráli a tři body zůstaly doma v Ďolíčku, což jsme chtěli. Fakt, že jsme vyhráli takovým rozdílem je bonus. Kdybychom vyhráli jen 1:0, tak máme podobné pocity. Je škoda, že tu nebyli fanoušci a nemohli si to užít také.

Teplice měly v první půli defacto jen tu jednu střelu v první minutě. Pak jsme se dostali rychle do vedení. Dalo nám to psychickou výhodu?
Po té jejich střele jsme se zmobilizovali a v prvním poločase byli určitě lepší. Podařilo se nám vstřelit dvě branky. Po pauze se hra vyrovnala. Lepší jsme stále byli, ale Teplice se trochu zlepšily. Ještě jsme vstřelili dvě branky, přičemž jeden byl šťastný. Ovšem vyhrát 4:0 je pěkné.

Do druhé půle nastoupily Teplice aktivněji. Pomohly jim k tomu i tři střídání o poločasové pauze?
Ti co odešli, tak asi nepředváděli takový výkon, jaký si trenér představoval. Dalo se to při takovém stavu očekávat a ty změny by určitě přišly. Vzhledem k tomu, že je umožněno využít pět střídání, tak to trenér udělal. Během druhého poločasu ještě dostřídával, ale to už jsme hru kontrolovali. Možná tam byly nějaké závary, ale o vyloženou šanci nešlo.

Vnímali jste přítomnost několika fanoušků na tribuně i v přilehlém okolí stadionu?
Všiml jsem si toho až po zápase. Šlo hlavně o to, abychom se koncentrovali na hru a zvládli to bez diváků. I těch pár diváků na hlavní tribuně bylo slyšet.

Bohemians - Teplice 4:0 (2:0)
Bohemians - Teplice 4:0 (2:0)
Měli jste obavy ze soupeře v tom smyslu, že už měl po té pauze zápas za sebou a věděl, jak na tom je?
Byla to jejich výhoda. Ale nevýhodou zase bylo, že před pár dny hráli těžký zápas s Libercem a mohli být unavení.

Po dvaceti kolech jsme měli dvacet bodů. Nyní už jsme jich nastřádali třicet a blížíme se k prostřední skupině. Kde nastal ten zlom, že jsme se tak rychle dostali k hranici mezi poslední a prostřední skupinou?
Přesně nevím, kdy se to zlomilo. Jdeme zápas od zápasu a vyhrát chceme v každém. Více bodů sbíráme doma, což se potvrdilo i tentokrát. Pokud budeme nadále v domácím prostředí sbírat body a přivezeme něco i z venku, tak uvidíme, kde pak skončíme.